CFR va discuta la Putna cu primari şi instituţii din zonă necesitatea redeschiderii liniei Suceava-Putna


Intră acum și în grupul de

Directorul Sucursalei de Transport Feroviar Iaşi, Constantin Axinia, a invitat, joi, primari şi reprezentanţi ai instituţiilor publice şi private locale din zonă pentru o dezbatere publică având ca temă redeschiderea secţiei de circulaţie Suceava-Putna.

Potrivit organizatorilor, această întâlnire vizează în primul rând primăriile şi instituţiile publice sau private locale asupra cărora ar avea un impact această redeschidere a secţiei de circulaţie feroviara.

accident tren7CFR consideră că necesitatea redeschiderii acestei secţii de circulaţie este benefică atât pentru locuitorii din aceste zone cât şi pentru turism şi turismul ecumenic, iar această necesitate ar urma să fie consolidată prin dezbaterile de la Putna.

Ruta CFR Suceava-Putna a fost desfiinţată din februarie 2012.

Directorul CFR Marfă, consilierul judeţean PSD Niculai Bosancu, anunţa în toamna anului trecut că în urma unor analize ale SNCFR s-a constatat că există posibilitatea să se asigure o garnitură pentru această rută şi că circulaţia acestui tren ar putea fi susţinută printr-un pachet social cu compensare dintre costuri şi venituri de la bugetul de stat.

El a explicat că trebuie însă verificată starea tehnică a liniei Dorneşti-Putna, închisă din 2012, unde viteza maximă actuală este de 30 de km/h, ceea ce face ca transportul cu trenul să nu fie atât de avantajos şi că cetăţenii ar prefera să circule cu microbuze.

Bosancu mai declara că trebuie ca linia Dorneşti-Putna să intre în parametri normali pentru ca aceasta să fie preferată de călători.

Până în februarie 2012 au funcţionat trei perechi de trenuri pe ruta Putna-Suceava, inclusiv pe relaţia Putna-Iaşi, dar atunci s-a decis închiderea acestei linii întrucât nu era profitabilă. (N.B.)


Intră acum și în grupul de