Mai multe indicatoare ce vor pune in evidenta monumentele istorice din municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Mai marii municipiului resedinta de judet intentioneaza sa puna în evidenta monumentele istorice din Suceava prin montarea unor indicatoare suplimentare, în intersectiile mari din oras. Viceprimarul Sucevei, Angela Zarojanu a declarat ca „primaria a procedat la o verificare a tuturor indicatoarelor din oras care îi îndreapta pe turisti spre obiectivele istorice si turistice.

Cetatea de Scaun, unul dintre obiectivele care definesc municipiul Suceava, nu este foarte bine semnalizat cu indicatoare dinspre toate directiile, problema pe care intentionam sa o rezolvam cât mai repede. În acelasi timp, alte obiective precum Manastirea Dragomirna pot fi usor gasite de turisti datorita indicatoarelor amplasate în Suceava”, a explicat viceprimarul Angela Zarojanu.
În acest moment, în municipiul Suceava sunt amplasate 5 indicatoare de informare turistica cu inscriptia „Localitate cu monumente în Patrimoniul Mondial”, 10 indicatoare „Spre Cetatea de Scaun”, 27 de indicatoare cu mentiunea „Monument istoric”, 10 indicatoare „Spre Manastirea Dragomirna” si 12 „Spre Biserica Sfântul Gheorghe a Manastirii Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.
Cu toate acestea, în municipiul Suceava exista multe alte obiective cu o încarcatura istorica si culturala deosebita, spre care nu exista indicatoare. Este vorba despre Biserica Sfântul Dumitru, Biserica Sfântul Ilie, Biserica Sfântul Nicolae, Muzeul Satului Bucovinean, Cetatea Zamca, Turnul Rosu, obiective pe care turistii le pot gasi si admira numai întrebând trecatorii de pe strada.

Primaria Suceava intentioneaza sa suplimenteze numarului de indicatoare care evidentiaza aceste obiective, actiune care face parte din strategia de dezvoltare a turismului în Suceava. 


Intră acum și în grupul de