ASP va supraveghea traseul alimentelor de la restaurantul Gloria la pacientii Spitalului Judetean


Intră acum și în grupul de

Pregatirea hranei pentru pacientii internati în Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava va fi realizata de catre Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat- Sucursala Suceava, prin restaurantul Gloria, din municipiul Suceava conform unui contract încheiat în acest sens. Despre acest fapt a fost înstiintata luni, Autoritatea de Sanatate Publica Suceava, respectându-se astfel termenul solicitat de ASP.

Transportul alimentelor se va face cu o masina special destinata, activitate pentru care a fost, de asemenea, încheiat un contract.

Directorul ASP Suceava, Odette Nicolae a precizat luni, ca institutia va supraveghea atent, din punct de vedere igienico-sanitar, întregul traseu al alimentelor, de la producator si pâna la beneficiar( pacient ).

În privinta termenului estimat de catre conducerea spitalului judetean pentru finalizarea lucrarilor la blocul alimentar, acesta este 15 decembrie.

Initial conducerea spitalului judetean dorea ca prepararea hranei sa se faca în jumatate din bucatarie, care sa fie izolata de restul spatiului unde se lucreaza pentru reabilitare, prin panouri de termopan. Aceasta idee însa nu a fost agreata de Inspectia Sanitara de Stat din cadrul ASP Suceava care a suspendat activitatea blocului alimentar al Spitalului Judetean Suceava pentru ca nu exista garantia ca în blocul alimentar se vor respecta normele de igiena în prepararea hranei.

Reabilitarea bucatariei spitalului judetean este absolut necesara având în vedere ca si DSVSA a avertizat conducerea unitatii ca nu-i mai da aviz de functionare daca nu se iau masuri de reparare si igienizare. Valoarea lucrarilor se ridica la circa 10 miliarde de lei vechi, bani alocati de Ministerul Sanatatii. 


Intră acum și în grupul de