Romanii nu mai au nevoie de vize pentru Brazilia daca sederea nu depaseste 90 de zile


Intră acum și în grupul de

Potrivit Biroului de presa al Guvernului, a intrat în vigoare Acordul dintre Guvernul României si Guvernul Republicii Federative a Braziliei privind eliminarea regimului de vize. Astfel Ministerul Afacerilor Externe aduce la cunostinta publicului interesat ca la 11 noiembrie 2007 a intrat în vigoare Acordul dintre Guvernul României si Guvernul Republicii Federative a Braziliei privind eliminarea regimului de vize, semnat la Bucuresti, la 16 octombrie 2004.

Conform prevederilor Acordului, începând cu 11 noiembrie 2007, cetatenii români, posesori ai unui pasaport simplu valabil, sunt scutiti de obligatia detinerii unei vize pentru a intra, tranzita si ramâne pe teritoriul Republicii Federative a Braziliei pentru o perioada de pâna la 90 (nouazeci) de zile.

Cetatenii români care intra pe teritoriul Republicii Federative a Braziliei cu intentia de a ramâne pentru o perioada mai îndelungata de 90 (nouazeci) de zile, de a munci, de a exercita o profesie sau de a studia trebuie sa obtina în continuare vizele corespunzatoare înainte de intrare.

Detalii suplimentare privind sederea pe teritoriul Republicii Federative a Braziliei pot fi obtinute de la Ambasada acestui stat la Bucuresti, B-dul Aviatorilor nr.40, Sector 1, telefon: 230.11.30, 230.78.25, fax: 230.15.99.


Intră acum și în grupul de