Probleme in trafic pe mai multe portiuni de drumuri din cauza ninsorii


Intră acum și în grupul de

Ninsorile cazute în ultimele 24 de ore în judetul Suceava nu au dus la blocarea soselelor dar se circula cu dificultate, în conditii de iarna. Prefectul de Suceava, Orest Onofrei a declarat luni, ca mici probleme s-au înregistrat pe drumul Suceava – Falticeni, la Cumparatura si pe ruta Falticeni – Gura Humorului, la Radaseni si Horodniceni.

Acesta a precizat ca în zonele respective, traficul rutier s-a derulat greoi la orele diminetii, dupa ce pe carosabil s-a format polei, din cauza ca lucratorii de la Compania de Drumuri Nationale nu au împrastiat la timp material antiderapant.

Prefectul Orest Onofrei a afirmat ca pe aceste portiuni de drum materialul antiderapant nu a fost împrastiat în cantitati suficiente, probabil datorita nefinalizarii procedurilor de atribuire a contractelor pentru deszapezirea drumurilor nationale, ceea ce a favorizat formarea unor portiuni de gheata.

Acesta a mai afirmat ca Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale va încheia contracte pentru o perioada de 4 ani, pentru a se evita situatia înregistrata anul trecut când fenomene meteorologice deosebite – ninsoare, viscol – , au aparut dupa finalizarea acestor contracte, nemaiavând cine sa execute lucrarile de deszapezire.

Prefectul Onofrei a mai spus ca în zona de munte a judetului, stratul de zapada este de 40-50 de centimetri.  

La rândul sau, directorul societatii Drumuri si Poduri SA Suceava, Eugen Girigan, a declarat ca nici pe drumurile judetene nu s-au produs blocaje. si a precizat ca stratul de zapada masoara între un centimetru în zona de munte si 12 centimetri în zona Todiresti-Cajvana, iar echipele de deszapezire au actionat cu gredere semipurtate în zonele unde zapada depasea 7 centimetri, iar pe toate traseele au fost împrastiate materiale antiderapante.

„Daca se va circula cu atentie cu autovehicule echipate corespunzator nu vor fi probleme”, a spus Eugen Girigan.

Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) a transmis o avertizare Institutiilor Prefectului, ca urmare a atentionarii meteorologice COD GALBEN. MIRA a solicitat comitetelor judetene pentru situatii de urgenta sa dispuna ca la nivelul comitetelor locale pentru situatii de urgenta, sa fie monitorizata, cu toata atentia, evolutia fenomenelor meteorologice, pentru a putea interveni în timp util la aparitia unor situatii de urgenta.

Atentionarea meteorologica viza intensificari de vânt, racire si ninsori.


Intră acum și în grupul de