Rus prins de polițiștii de frontieră suceveni în timp ce încerca să intre ilegal în România


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Federaţia Rusă, a fost prins de polițiștii de frontieră suceveni în timp ce încerca să intre ilegal în România pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

frontiera ucraina

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, miercuri, în jurul orei 03.00, a fost observată o persoană care se deplasa pe jos dinspre frontiera de stat către interiorul ţării, pe direcţia localităţii Siret.

Echipajul care s-a deplasat în zona respectivă a constatat că persoana în cauză este un cetățean străin, iar întrucât nu îşi justifica prezența în zonă a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări.

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că este vorba despre un bărbat din Federaţia Rusă, în vârstă de 41 de ani, care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat din Ucraina în România. Acesta a declarat că intenţiona să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen”, a precizat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a mai arătat că polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, cetăţeanul rus a fost predat autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de