Rus prins de polițiștii de frontieră suceveni în timp ce încerca să intre ilegal în România

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Federaţia Rusă, a fost prins de polițiștii de frontieră suceveni în timp ce încerca să intre ilegal în România pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

frontiera ucraina

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, miercuri, în jurul orei 03.00, a fost observată o persoană care se deplasa pe jos dinspre frontiera de stat către interiorul ţării, pe direcţia localităţii Siret.

Echipajul care s-a deplasat în zona respectivă a constatat că persoana în cauză este un cetățean străin, iar întrucât nu îşi justifica prezența în zonă a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări.

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că este vorba despre un bărbat din Federaţia Rusă, în vârstă de 41 de ani, care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat din Ucraina în România. Acesta a declarat că intenţiona să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen”, a precizat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a mai arătat că polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, cetăţeanul rus a fost predat autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. (Mihaela Tcaciuc)

 

loading...