Gheorghe Flutur face demersuri la Guvern pentru finanțarea investițiilor prin PNDL


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a adresat o interpelare ministrului dezvoltării regionale, Vasile Dîncu, prin care îi solicită acestuia să identifice soluțiile necesare pentru finalizarea investițiilor în infrastructură începute şi nefinalizate din mai multe localități ale județului.

Gheorghe Flutur a atras atenția că în județul Suceava sunt un număr mare de obiective de investiţii în infrastructură nefinalizate şi care au fost începute cu finanţări primite din mai multe programe guvernamentale care au fost închise şi incluse apoi în Programul Național de Dezvoltare Locală.

flutur 2El a precizat că obiectivul prioritar al PNDL ar trebui să fie finalizarea obiectivelor finanţate prin toate celelalte programe închise în momentul de faţă, precum şi sprijinirea autorităților publice locale în finanțarea unor obiective noi, pentru ca toţi locuitorii să beneficieze de aceleaşi resurse şi de creşterea calităţii vieţii.

„Am în vedere sisteme de alimentare cu apă şi staţii de tratare a apei, sisteme de canalizare şi staţii de epurare a apei, reabilitarea şi modernizarea drumurilor, modernizarea şi dotarea școlilor şi grădinițelor, dotarea spitalelor şi dispensarelor, realizarea şi modernizarea bazelor sportive şi a unor obiective culturale”, a declarat Flutur.

Liderul PNL Suceava a cerut ministrului Vasile Dîncu să precizeze care au fost sumele decontate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în anul 2015 şi restanţele înregistrate la investițiile finanțate prin acest program, precum şi numărul obiectivelor finalizate anul trecut şi câte au termen de finalizare în 2016.

„În acelaşi timp vă rog să precizaţi care sunt obiectivele de finanţate prin contracte multianuale 2015 – 2018 şi valoarea lor, pe cele trei subprograme, Modernizarea satului românesc, Regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor şi Infrastructura la nivel judeţean”, se mai arată în interpelarea adresată ministrului Vasile Dîncu.

Liderul PNL Suceava i-a mai solicitat acestuia şi o situaţie cu privire la stadiul procesării cererilor depuse de localităţile din judeţul Suceava în cursul acestui an pe PNDL, inclusiv pentru reabilitarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ în vederea obţinerii autorizaţiilor sanitare de funcţionare. Gheorghe Flutur a arătat că în acest an, prin PNDL s-a alocat o sumă de 800.000 de lei, la nivel naţional, pentru finanțarea reabilitării sau modernizării a 2.860 unități de învățământ preuniversitar, în vederea obținerii autorizațiilor sanitare de funcționare.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a declarat că obiectivele de investiții prioritare în 2016 sunt sistemele de alimentare cu apă şi staţii de tratare a apei, sistemele de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate, drumurile publice, podurile, podeţele sau punţile pietonale şi unitățile de învățământ.

„Având în vedere că în județul Suceava sunt un număr mare de obiective de investiții nefinalizate demarate prin programele închise, iar multe unități administrativ-teritoriale așteaptă un răspuns privind finanțarea de noi proiecte, vă rog să identificați soluții pentru aceste probleme.

De asemenea, primarii tuturor localităților din județul Suceava, solicită sprijin Guvernului în finanțarea de noi proiecte de investiții pentru infrastructura rutieră, tehnico-edilitară şi socio-educativă”, a spus Flutur, care i-a solicitat ministrului Dîncu să prezinte care este strategia ministerului pe care îl conduce cu privire la astfel de investiţii.

Liderul PNL Suceava a mai arătat că bugetul alocat PNDL în 2016 este de trei miliarde lei, necesar pentru finalizarea a 700 obiective de investiţii. (N.B.)


Intră acum și în grupul de