Muzeul de Istorie din Suceava va fi redeschis publicului în cursul lunii iunie


Intră acum și în grupul de

Procesul verbal de recepţie a lucrărilor de construcţie efectuate la clădirea Muzeului de Istorie Suceava a fost semnat de directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu şi de reprezentanţii consorţiului de firme care au executat aceste lucrări, deschiderea acestui obiectiv pentru public fiind preconizată pentru luna iunie.

muzeul de istorieDirectorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a declarat, joi, pentru NewsBucovina că procesul verbal de recepţie a lucrărilor de construcţie la clădirea Muzeului de Istorie Suceava a fost semnat, miercuri, iar recepţia dotărilor va fi realizată în perioada următoare.

Ursu a explicat că o parte din dotări au fost aduse deja, respectiv mobilier, elemente de semnalizare şi de video-proiectare şi se lucrează, în prezent, la amenajarea expoziţiei permanente a Muzeului de Istorie Suceava.

El a spus că, începând de săptămâna viitoare, birourile instituţiei vor fi mutate din actuala locaţie, în clădirea recent reabilitată, iar din data de 20 mai 2016 vor fi mutate şi obiectele de patrimoniu ale muzeului.

Directorul Muzeului Bucovinei a precizat că din data de 19 februarie este monitorizat microclimatul din spaţiile destinate expoziţiei permanente şi din cele ale depozitelor de patrimoniu, această activitate de monitorizare fiind continuată până în luna mai, aşa cum prevede legislaţia din domeniu.

Ursu a subliniat că dacă microclimatul din spaţiile respective va avea parametrii corespunzători, redeschiderea Muzeului de Istorie din Suceava pentru public ar putea avea loc în cursul lunii iunie.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de