Spaniolii, marocanii, columbienii si ucrainenii invata limba romana, istoria si geografia Romaniei in Spania


Intră acum și în grupul de

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei a vizitat luni scolile publice din Spania, regiunea Castilla La Mancha, în care se desfasoara cursurile de limba, cultura si civilizatie româneasca, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de presa al Guvernului. Tot luni, ministrul Educatiei a participat la „Al Doilea Congres al Românilor din Spania”, eveniment care a reunit comunitatile românesti.

La cursurile de limba, cultura si civilizatie româneasca pilotate de MECT în Spania, s-au înscris atât elevii români încadrati în scolile spaniole, cât si elevi de nationalitate spaniola, marocana, columbiana si ucraineana.

Cursurile de limba, cultura si civilizatie româneasca sunt integrate în programa extracurriculara, optionala, a scolilor publice din Spania si acopera întregul ciclu preuniversitar I – XII. Materialul didactic si programa pentru orele de limba româna, istoria României si geografia României sunt furnizate de MECT. Cursurile sunt finantate de MECT, iar la finalul lor, elevii primesc un atestat. Profesorii care predau aceste ore în Spania sunt exclusiv rezidenti pe teritoriul iberic.

Cursurile au demarat din a doua parte a lunii octombrie în zonele în care sunt pilotate, respectiv Madrid, Guadalajara, Cuenca, Toledo, Albacete si Ciudad Real.

MECT promoveaza aceste cursuri pentru anul scolar 2007 – 2008 în anumite regiuni din Spania si Italia, urmând ca ele sa se extinda, progresiv, în anii urmatori.


Intră acum și în grupul de