Liberalii cred ca presedintele Basescu nu doreste vot uninominal ci sa se implice activ in campanie


Intră acum și în grupul de

Pro-rectorul Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava, Aurel Burciu l-a acuzat luni, pe presedintele României, Traian Basescu de încalcarea prevederilor Constitutiei prin participarea la Iasi, la mitingul celor de la PLD. „Recenta participare a domnului Basescu la mitingul electoral al PLD de la Iasi constituie o încalcare evidenta a Constitutiei si un precedent periculos pentru scena politica din România”, se spune într-un comunicat de presa.

Burciu, care este candidat al PNL pentru alegerile euro-parlamentare sustine ca în realitate Traian Basescu nu doreste vot uninominal ci doar posibilitatea de a se implica activ în campania electorala pentru PE alaturi de PD si de PLD.

“La momentul actual exista o lege adoptata de Parlament cu privire la votul uninominal, fiind suficienta simpla promulgare a legii de catre Presedintele României, pentru a se atinge acelasi obiectiv de schimbare a sistemului de vot. În plus, proiectul promovat de Guvernul României constituie, o formula mai echilibrata de vot uninominal.

Aceasta formula este aplicata în aproape toate tarile UE si are avantajul de a reprezenta toate optiunile electoratului în structura Parlamentului si de a preveni aparitia unor „partide stat”, cu referire la PD, ceea ce ar echivala cu un prim pas spre dictatura personala a domnului Basescu”, se explica în comunicat.


Intră acum și în grupul de