Un sucevean condamnat in tara, extradat de autoritatile din Spania


Intră acum și în grupul de

Ofiteri ai Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala au realizat luni, dupa-amiaza, extradarea în România a 10 persoane printre care si un sucevean. Potrivit Biroului de presa al Guvernului, ofiteri ai Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala împreuna cu reprezentanti ai Grupului Special de Protectie si Interventie „ACVILA” au realizat extradarea în România, pe Aeroportul International ,,Henri Coanda” – Bucuresti, a 10 persoane, printre care si un sucevean.

Astfel la ora 17:45 din Madrid – Spania a fost adus, alaturi de un maramuresean condamnat de Judecatoria Baia Mare, la 5 ani pentru înselaciune si suceveanul SAVUT AURELIAN CEZAR, în vârsta de 25 ani, cu domiciliul în judetul Suceava, împotriva caruia Judecatoria Suceava a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de  2 ani, pentru comiterea de infractiuni rutiere – parasirea locului accidentului fara încuviintarea organului de politie .

Acesta, la data de 22.02.2004, aflându-se sub influenta bauturilor alcoolice, a acrosat cu autoturismul o persoana, provocându-i leziuni ce au necesitat 50-55 zile de îngrijiri medicale. Suceveanul nu a oprit autoturismul si nu a încunostintat organele de politie despre producerea accidentului. 

Din Milano – Italia, la ora 18.20, a fost adus un clujean condamnat pentru tâlharie si un iesean condamnat pentru înselaciune. Acesta din urma se numeste APREUTESEI CATALIN, în vârsta de 39 ani, cu domiciliul în judetul Iasi, împotriva caruia Tribunalul Iasi a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 6 ani si 10 luni, pentru comiterea infractiunii de înselaciune. Acesta, în calitate de administrator, ajutat de un complice, a indus în eroare, în perioada 27-29.07.1999, trei societati comerciale prin emiterea unor file C.E.C. fara acoperire, în valoare totala de 149 milioane lei Rol.  

De la Sofia-Bulgaria, la ora 19.20, a fost extradat un bacauan condamnat pentru furt calificat. Este vorba despre REBEGEA CORNEL, în vârsta de 31 ani, cu domiciliul în judetul Bacau, împotriva caruia Judecatoria Bacau a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de  3 ani si 2 luni, pentru comiterea infractiunii de furt calificat.


Intră acum și în grupul de