Fotbal. Liga I : Rapid invinge in “Groapa” si urca pe podium : Fara replica!


Intră acum și în grupul de

Dinamo – Rapid 0-2

Etapa a XV-a a Ligii I s-a încheiat duminica seara cu derbiul dintre Dinamo si Rapid. Un meci în care se anuntau scântei, iar acestea nu au lipsit, mai ales din partea suporterilor, care au continuat lupta lansata de conducatori în aceasta saptamâna, duelându-se cum au stiut ei mai bine: în torte si injurii.

Într-un clasament al meciurilor disputate acasa, Dinamo se afla pe ultimul loc retrogradabil, doar Farul, UTA si „U” Cluj având prestatii mai slabe, dar nu cu mult, decât campioana României. Înfrângerea în fata Rapidului a însemnat însa mai mult decât o coborâre în acest clasament, Dinamo pierzând tototdata înca trei puncte în fata formatiei CFR Cluj. „Câinii” se afla la 13 puncte în spatele clujenilor si au de jucat etapa viitoare în Ghencea.

Înfrângerea din derbi i-a alungat chiar si pe cei câtiva fani care s-au mai obosit sa vina la stadion. Acestia, amplasati în mare parte la Peluza Catalin Hâldan, au luat decizia de a parasi stadionul cu un sfert de ora înainte de final, dezamagiti fiind de prestatia elevilor lui Walter Zenga, care au ratat din toate pozitiile posibile, spre deosebire de cei giulesteni care au punctat de doua ori prin reusite superbe.

„Rusine sa va fie” au strigat fanii, în drumul lor spre iesire, acuzând si conducerea, însa si cei de la Oficiala au tot dreptul sa arate cu degetul. Dinamo putea sa piarda si cu 3-0, la masa verde, dupa ce centralul Augustus Constantin a întrerupt în minutul 6 pentru câteva zeci de secunde partida. Asta din cauza vizibilitatii reduse din jumatatea de teren a giulestenilor, dupa ce fanii gazdelor au aruncat cu torte si fumigene în cei ai visiniilor. Suporterii rapidisti au reactionat si au rupt o parte din gardurile care îi desparteau de dinamovisti, dar s-au lovit de interventia în forta a jandarmilor.

Urmeaza mai mult ca sigur sanctiuni si, probabil, cel putin un meci mai linistit pentru Zenga si elevii sai, care nu vor mai fi înjurati de suporterii suspendati. Da, chiar si Zenga a fost înjurat, desi aceasta a fost prima lui înfrângere pe banca lui Dinamo, fanii preferând sa îl aplaude pe Mircea Rednic. Zenga nu a ramas nici el dator si le-a raspuns cu aceeasi moneda fanilor, care si-au mai dat în petic si când l-au huiduit pe atacantul giulestean Boya, imitând totodata gesturile unei maimute.

Despre meci, prea putine de zis. Cele doua reprize au fost total asimetrice, în prima predominând jocul de tatonare si lipsa fazelor de poarta. A facut exceptie Cesinha, brazilianul reusind o actiune de exceptie în minutul 22, când s-a consemnat si deschiderea scorului. Cesinha a reusit o actiune pe partea stânga si a marcat cu un sut plasat , în coltul lung. Repriza a doua a fost mai alerta, ambele formatii au atacat si sau contraatacat. S-a jucat deschis, însa, din punctul de vedere al dinamovistilor, ineficient. Au înscris tot giulestenii, în minutul 56, când Boya a recuperat o minge de la Galliquio, l-a lansat pe Cesinha, care i-a pasat lui Mazilu, iar vârful giulestenilor a patruns în careu si a marcat cu un sut plasat , în vinclul portii lui Lobont.

Rapidul a urcat pe locul trei în campionat gratie acestui succes si se mentine fara probleme în lupta pentru titlu. Desigur, mai e mult pâna la final si Dinamo mai are si ea sansa ei, macar teoretica. Momentan, pauza. Urmeaza meciurile nationalei.

Au evoluat echipele:

Dinamo: Lobont – Stoican, Galliquio (M. Fernandez, 59), St. Radu, Pulhac – Ad. Cristea, Margaritescu (Niculescu, 46), Ropotan, C. Munteanu (Bostina, 62) – Bratu, Danciulescu. Antrenor: Walter Zenga.

Rapid: D. Coman – Sapunaru (Tamandare, 78), Maftei, M. Constantin, Bozovic – E. Dica, Maldarasanu, C. Lazar (Grigorie, 72), Cesinha – Boya (Herea, 89), Mazilu. Antrenor: Mircea Rednic.

CFR Cluj  – Dacia Mioveni 1-0

CFR Cluj a învins pe Dacia Mioveni cu 1-0, la prima întâlnire dintre cele doua echipei si trupa lui Ioan Andone a mai facut un pas spre cucerirea titlului. Meciul a fost însa unul destul de greu pentru liderul campionatului, care a avut de înfruntat renumita autobaza a lui Sorin Cârtu.

Una dintre primele ocazii importante ale partidei s-a consumat în minutul 23, când Trica a trimis pe lânga Stanca, dar mingea a lovit bara portii celor de la Mioveni. Sapte minute mai târziu, Fabbiani a executat cu maiestrie o lovitura libera, balonul a ocolit zidul, dar Stanca pe faza si-a salvat echipa. În minutul urmator, Tony a expediat si el o torpila de la 30 de metri, dar acelasi Stanca a pastrat scorul neschimbat, ca, înainte de pauza, Fabbiani sa nimereasca si el bara, în timp ce Didi a ratat reluarea, trimitând si el tot în bara.

Repriza a doua a adus o reducere a tempo-ului partidei, dar poate a fost doar o strategie a gazdelor, care au încercat sa construiasca mai atent actiunile de atac. În minutul 61 al meciului, s-a consumat o ocazie mare pentru formatia oaspete, dar Nuno Claro a respins miraculos. Cu un sfert de ora înainte de fluierul final, Trica a deschis dupa multe chinuri scorul , cu un sut superb de la circa 30 de metri. Nimic nu s-a mai schimbat pâna la final si echipa lui Andone îsi continua marsul triumfal, fiind neînvinsa de pe 9 mai 2007, când a pierdut în fata lui Dinamo, scor 1-0.

Au evoluat echipele:

CFR Cluj: Nuno Claro – Tony, Cadu, Galiassi, Panin – Semedo (Manuel Jose, 63), Dani, Minteuan (Deac, 70), Trica – Didi (Muresan, 88), Fabbiani. Antrenor: Ioan Andone

Dacia Mioveni: Stanca – Dobre (Vrajitoarea, 85), Olteanu, Jula, Daouda, Vladu (Neagoe, 71) – Bratu, Murgan, Balauru, R. Neagoe (Baicu, 46) – Lupascu. Antrenor: Sorin Cârtu 

Ceahlaul – Otelul Galati 0-1

Otelul Galati a reusit sa câstige primul meci la Piatra Neamt dupa mai bine de 11 ani, învingând Ceahlaul cu 1-0. Otelul, care a învins ultima oara Ceahlaul pe 17 august 1996, scor 2-0, a obtinut totodata si prima victorie în deplasare din acest sezon, gratie reusitei lui Silviu Ilie din minutul 25. Pâna acum, galatenii evoluasera în sapte meciuri în deplasare, toate pierdute, si aveau un golaveraj de 6-22.

Gabriel Paraschiv a centrat în careul nemtean, iar Silviu Ilie a preluat, a efectuat o pirueta si a deschis scorul cu un sut în vinclul portii lui Multescu. Pe lânga cele trei puncte, golul marcat de Silviu Ilie a avut si o alta însemnatate, fiind primul reusit de galatean în cariera sa din Liga I.

La finalul partidei, antrenorul echipei Ceahlaul, Viorel Hizo, a declarat ca si-a avertizat înainte elevii ca acest joc va fi unul extrem de dificil si se astepta ca gruparea galateana sa plece neînvinsa de la Piatra Neamt. „Am jucat slab si lent în zona centrala, poate de aceea am pierdut. La faza golului nu stiu ce sa spun, Hamza a comis greseala importanta”, a adaugat Hizo. De partea cealalta, Petre Grigoras s-a declarat extrem de multumit: „E o victorie meritata si ma bucur ca în afara golului marcat ne-am creat si alte ocazii clare. Ma bucur de aceasta victorie din deplasare pentru ca am spart gheata dupa ce pâna acum altii si-au facut golaveraj pe spatele nostru”.

Au evoluat echipele:

Ceahlaul Piatra Neamt: Multescu – Nohai, Bruno Fernandes, Vitelaru, Barna – Ayza (Doicaru, 46), Hamza, Schumacher (Vranjkovic, 65), M. Oprea (Rusmir, 76) – V. Frunza, Golban. Antrenor: Viorel Hizo.

Otelul Galati: Gribauskas – Gado (Elek, 80), Jelev, Costin, Semeghin – Szekely, Brujan (Sârghi, 66), D. Stan, Paraschiv, S. Ilie – Jula (Labukas, 62). Antrenor: Petre Grigoras. 

Clasament

1.       CFR Cluj                  15      12      3        0        25-8   39p

2.       Unirea Urziceni         15      9        4        2        20-11  31p

3.       Rapid Bucuresti         14      8        5        1        24-11  29p

4.       Poli Timisoara           15      8        4        3        31-22  28p

5.       Dinamo Buc.             15      7        5        3        24-14  26p

6.       FC Vaslui                 15      7        5        3        24-15  26p

7.       Steaua Bucuresti      13      7        3        3        13-9   24p

8.       Gloria Bistrita            14      6        3        5        17-20  21p

9.       Otelul Galati             15      6        0        9        21-32  18p

10.     Ceahlaul P. Neamt     14      5        2        7        15-17  17p

11.     Gloria Buzau             15      5        2        8        15-27  17p

12.     Dacia Mioveni           15      4        4        7        15-19  16p

13.     Poli Iasi                   15      4        2        9        14-20  14p

14.     Univ. Craiova            15      4        2        9        13-19  14p

15.     Farul Constanta        15      3        4        8        7-16   13p

16.     Pandurii Tg. Jiu         14      3        3        8        14-18  12p

17.     UTA Arad                 15      2        5        8        13-20  11p

18.     Univ. Cluj                 15      1        6        8        18-25  9p

Etapa viitoare (23-25 noiembrie 2007)

U Craiova – Gloria Buzau 

Gloria Bistrita – CFR Cluj 

U Cluj – Poli Iasi 

Steaua – Dinamo 

Otelul Galati – Farul Constanta

FC Vaslui – Unirea Urziceni 

UTA Arad – Rapid

Dacia Mioveni – Pandurii Tg. Jiu 

Poli Timisoara – Ceahlaul Piatra Neamt 

 


Intră acum și în grupul de