Vivariul – o gradina zoologica in miniatura

Complexul Muzeal „Bucovina” Suceava deschide vineri, ora 12:00, la Muzeul de Stiintele Naturii expozitia permanenta VIVARIU – pasari exotice, rozatoare, iguane. Expozitia cuprinde mai multe specii de pasari cântatoare si de ornament (canari, perusi, papagali), reptile si rozatoare mici (iepuri pitici, porcusori de guineea, chinchilla, veverite americane).

Vivariu a fost amenajat în spatiul situat la subsolul imobilului. Întrucât spatiul alocat în prezent este destul de mic, se intentioneaza o extindere în exteriorul cladirii prin construirea unei sere (cu plante mediteraneene si tropicale) si a unui terrariu în care, în sezonul cald, sa fie amplasate volierele cu pasari si custile cu animale.

Initiativa, menita, asa cum a precizat Directorul general al CMB, Constantin-Emil Ursu precizeaza ca initiativa este menita „sa suplineasca lipsa unei gradini zoologice la Suceava”,

Fondurile necesare achizitionarii vietuitoarelor si amenajarii vivariului au fost alocate de Consiliul Judetean, ordonatorul de credite al CMB Suceava.  
Animalele si pasarile (cu tot cu custi si cu voliere) au fost achizitionate de la o firma bacauana cu suma de 45.000 lei, institutia muzeala beneficiind totodata de un bonus de cca. 4.000 lei constând în hrana.

loading...