FOTO Copilul de zece ani din Suceava care a reclamat posibila sa răpire din faţa şcolii a fost poliţist pentru o zi


Intră acum și în grupul de

 

Un copil în vârstă de zece ani care a reclamat, recent, Poliţiei Suceava posibila sa răpire din faţa şcolii astfel încât suspectul a fost depistat rapid de poliţişti, a fost „poliţist pentru o zi”.

politist copil (2)

Astfel, cu ocazia zilei de 25 martie când poliţiştii  organizează diferite activităţi pentru a sărbători Ziua Poliţiei Române în compania populaţiei în slujba căreia se află, pentru a-şi serba eroii şi pentru a-i aprecia pe cei mai buni, IPJ Suceava  a dorit să ofere şansa unui copil cu merite deosebite pentru deveni poliţist pentru o zi.

Cu câteva săptămâni în urmă, un copil de 10 ani din municipiul Suceava a demonstrat întregii comunităţi ce înseamnă responsabilitate şi spirit preventiv.         Abordat de un necunoscut pentru a-l urma într-un vehicul, sub pretextul conducerii de la şcoală către casă, în baza unei pretinse discuţii anterioare cu mama minorului, copilul a refuzat categoric şi a informat de îndată conducerea şcolii şi poliţia. În scurt timp, datorită prezenţei de spirit a copilului, a fost identificat de poliţişti.

politist copil (1)

Tocmai datorită faptului că poliţiştii încurajează în permanenţă astfel de comportament şi promovează recomandări cu caracter preventiv, acest tânăr din municipiul Suceava de numai 10 ani a fost desemnat să fie poliţist pentru o zi şi să descopere câteva din tainele muncii de poliţie.

Însoţit de mama sa, copilul a executat alături de poliţişti acţiuni de patrulare pedestră şi auto, a participat la acţiuni de promovare a siguranţei rutiere şi a deprins din secretele identificării răufăcătorilor.

politist copil (3)

Echipat în ,,poliţist junior” – micul erou le-a prezentat celor peste 30 de colegi de clasă sediul IPJ Suceava şi laboratorul criminalistic.

Poliţiştii criminalişti i-au dăruit micuţului un echipament de protecţie utilizat la cercetarea locului faptei pentru a-i aminti peste ani de experienţa inedită.

Ulterior, în sala de festivităţi a inspectoratului micul poliţist a fost premiat de conducerea IPJ Suceava cu o cupă şi o diplomă de excelenţă, primind totodată rechizite şcolare.

Echipat în poliţist rutier şi însoţit de un ofiţer de poliţie a dirijat circulaţia în zona trecerii de pietoni din faţa IPJ Suceava ajutându-şi colegii de clasă dar şi noii camarazi poliţişti să treacă strada în condiţii de deplină siguranţă.(R.N.B.)


Intră acum și în grupul de