Sute de profesori suceveni reticenti la metode moderne de predare


Intră acum și în grupul de

Cu toate ca scolile sunt dotate cu  laboratoare AEL, în judetul Suceava exista sute de profesori care înca nu stiu sa utilizeze computerul sau soft-urile educationale la lectii,  preferând în continuare creta si tabla pentru predare, a declarat marti, inspectorul general adjunct al ISJ Suceava, Vasile Monacu.

Acesta a argumentat cu faptul ca, în urma unei inspectii efectuate recent la Scoala de Arte si Meserii Hântesti, unde exista un laborator de informatica foarte bine dotat, nu este folosit la capacitate maxima.

„Computerele pot fi folosite si la celelalte ore, nu numai la informatica, predarea este mult mai eficienta daca sunt folosite soft-urile educationale. Profesorii nu folosesc lectiile AEL sau nu încearca sa construiasca lectii dupa gândirea proprie.

Mai sunt necesare cursuri de formare pe linie TIC, pentru ca mai sunt sute de profesori care nu stiu sa foloseasca computerul. Avem foarte multi bani la ISJ pentru perfectionare si speram sa fie profesori dispusi sa învete alfabetul folosirii computerului”, a declarat Vasile Monacu, în cadrul unei conferinte de presa.  

Saptamâna trecuta conducerea ISJ Suceava anunta ca de la MEdCT s-a primit 4,7 miliarde de lei vechi pentru perfectionarea cadrelor didactice.

Adjunctul ISJ a mai spus ca exista unitati scolare precum Colegiul Tehnic din Radauti, dar si altele, unde fiind o populatie scolara numeroasa, laboratoarele si cabinetele sunt folosite drept sali de clasa, ceea ce înseamna „improvizatie”. Acesta recunoaste ca solutii pentru rezolvarea problemei se pot gasi doar „în timp”, prin construirea unor cladiri noi. 


Intră acum și în grupul de