Acuzand proasta organizare parlamentarii suceveni Mircea Grosaru si Mirela Adomnicai nu au dat curs unei intalniri in Italia


Intră acum și în grupul de

Invitati la o întâlnire cu caracter oficial în Italia, parlamentarii suceveni Mircea Grosaru (Asociatia Italienilor din România) si Mireala Adomnicai (PSD) nu au dat curs acesteia, din simplul motiv ca aceasta vizita este prost organizata. Cei doi parlamentari fac parte din Grupul Parlamentar de prietenie România-Italia si urmau sa plece în Italia alaturi de presedintele PRM, senatorul Corneliu Vadim Tudor.

Deputatul Mircea Grosaru a explicat presei locale ca pâna luni seara, nu primise nici o informatie legata de aceasta vizita, si ca nu avea idee despre programul de aici si nici despre întâlnirile ce urmau sa aiba loc.

Acesta a insistat si asupra faptului ca parlamentarii români nu erau de fapt invitati de nimeni în Italia, si a mai spus ca a trimis unor oficiali italieni mai multe scrisori prin care anunta intentia unor parlamentari români de a avea întâlniri cu parlamentari italieni, dar ca pâna acum nu a primit nici un fel de raspuns la acestea. „Nu eram chemati de nimeni. Se merge într-o asemenea deplasare, de o asemenea anvergura doar daca esti invitat”, a precizat Mircea Grosaru.  

Deputatul a apreciat drept inoportuna o deplasare a grupului parlamentar de prietenie România-Italia la câteva zile dupa ce premierul României, Calin Popescu Tariceanu a fost în Italia si a discutat cu omologul sau exact tema pe care vor sa o abordeze si parlamentarii români. Mircea Grosaru a mai mentionat ca nu putea sa mearga în aceste conditii în Italia aratând ca presedintele grupului de prietenie, Corneliu Vadim Tudor, care este si presedinte de partid si vicepresedinte al Senatului poate merge în Italia si în celelalte calitati pe care le are.

Pe de alta parte Mirela Adomnicai, deputat PSD de Suceava a declarat ca a fost informata prea târziu de organizarea acestei deplasari în Italia si ca în felul acesta nu poate onora invitatia. Aceasta a spus ca abia s-a întors din Albania unde a fost, timp de o saptamâna, într-o delegatie, si ca a aflat de aceasta deplasare în Italia mult prea târziu.

Presedintele Grupului parlamentar de prietenie România-Italia, Corneliu Vadim Tudor (presedinte al PRM) este singurul parlamentar care a plecat marti, în Italia, ceilalti membri ai delegatiei renuntând sa mai faca deplasarea.


Intră acum și în grupul de