Cinci accidente cauzate de derapari in urma vitezei si a poleiului


Intră acum și în grupul de

Cinci persoane au fost ranite în judetul Suceava în urma unor accidente produse în ultimele 24 de ore din cauza deraparii unor autoturisme, soferii neadaptând viteza la conditiile de trafic cu polei sau zapada.

Astfel, pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava, Mihai C. (37 ani) din comuna Zamostea, care conducea, luni, un autoturism Dacia, a patruns pe contrasens din cauza ca nu a adaptat viteza la conditiile unui carosabil acoperit cu gheata, si l-a acrosat pe Petru M. (30 ani) din comuna Udesti, care mergea pe partea stânga, pe carosabil.

În urma accidentului Petru M a suferit un „traumatism cranio-cerebral cu fractura os frontal, politraumatism prin accident rutier, hematom periorbital stâng, traumatism abdominal”, necesitând pentru vindecare circa 35-40 zile îngrijiri medicale.

În aceeasi zi, pe DN2 în afara localitatii Darmanesti, Constantin R. (49 ani) din municipiul Suceava, care conducea un autoturism Dacia 1310, a derapat întrucât nu a adaptat viteza în conditiile în care drumul era acoperit cu polei si a intrat într-o autoutilitara Mercedes ce stationa în zona si i-a acrosat pe Aurel C. (50 ani) din municipiul Radauti, Vasile M. (22 ani) din comuna Horodnic de Sus si Toader B. (30 ani) din comuna Arbore, care reparau autoutilitara MAN 11/10, aflata pe drum dar semnalizata corespunzator.

În urma accidentului Toader B a fost grav ranit fiind internat cu ,, traumatism cranio-cerebral minor, plaga contuza orbitala stânga, fractura gamba stânga” necesitând pentru vindecare 35-40 zile de  îngrijiri medicale, precum si ranirea usoara a celorlalti doi.  Soferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, dupa care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt accident cauzat de ceata densa si a vizibilitatii reduse a fost înregistrat luni pe DC71 în localitatea Moara-Nica,  când Florin I. (40 ani) din municipiul Suceava ce conducea un autoturism Dacia 1310, l-a accidentat pe Viorel D. (58 ani), care se afla întins pe mijlocul carosabilului.

Barbatul a fost internat în spital cu diagnosticul ”traumatism cranio-facial acut închis, hematom orbital stâng, etilism acut”, necesitând pentru vindecare sapte-opt zile de îngrijiri medicale.   

Un alt accident, a fost înregistrat si în localitatea Falcau când Ilie H. (34 ani) ce conducea un autoturism Dacia 1310, din cauza ca nu a adaptat viteza, a derapat pe drumul acoperit cu zapada a intrat pe contrasens si a lovit un autoturism Renault Clio condus Constantin P. (39 ani) din Vicovu de Sus. În urma acestui accident nu s-au înregistrat victime, fiind doar avariate cele doua autoturisme.


Intră acum și în grupul de