Scolile sucevene sunt conduse de manageri de exceptie


Intră acum și în grupul de

În scolile sucevene „curge doar lapte si miere”, aceasta este concluzia ce se poate trage în urma evaluarii activitatii manageriale din anul scolar trecut a directorilor de scoli, ocazie cu care au fost acordate doar 10 calificative de „bine”, restul fiind de „foarte bine”. Scolile din judetul Suceava sunt conduse de 294 directori la scoli cu personalitate juridica, 64 dintre ei fiind directori adjuncti. La nivelul directorilor generali s-au acordat 9 calificative de „bine”, iar la adjuncti doar unul.

Inspectorul scolar general-adjunct Camelia Voinescu, a precizat ca pentru calificativul „foarte bine” este necesar un punctaj la evaluare de peste 86 puncte, pentru „bine”,  de 71-85 puncte, „satisfacator” – 61-70 – iar „nesatisfacator”, sub 60 puncte.

Adjunctul ISJ Suceava a mai mentionat ca evaluarea este oarecum uniforma deoarece are loc dupa aceeasi grila pentru toti directorii din toate formele de învatamânt (prescolar, primar, gimnazial si liceal), desi exista unele criterii care nu se prea potrivesc la toti.

Conform procedurii, înainte de evaluarea efectuata de inspectorii cu atributii teritoriale, directorii îsi fac propria evaluare, discutarea si aprobarea calificativelor fiind realizata de Consiliul de Administratie al ISJ. 


Intră acum și în grupul de