S.C. „Minbucovina” – S.A. Vatra Dornei transferata de la MEF la AVAS


Intră acum și în grupul de

Un numar de sase societati din sectorul minier printre care si S.C. „Minbucovina” – S.A. Vatra Dornei, au fost transferate din portofoliul Ministerului Economiei si Finantelor în cel al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului. Celelalte cinci societati sunt S.C. „Cupru Min” – S.A. Abrud, S.C. „Moldomin” – S.A. Moldova Noua, Compania Nationala a Cuprului, Aurului si Fierului „Minvest” – S.A. Deva, S.C. „Baita” – S.A. Stei si Compania Nationala a Metalelor Pretioase si Neferoase „Remin” – S.A. Baia Mare.

Potrivit hotarârii adoptate marti de Guvern, AVAS va prelua toate drepturile si obligatiile ce decurg din calitatea de actionar al statului privind administrarea, restructurarea, privatizarea si, dupa caz, lichidarea societatilor comerciale si ale companiilor nationale. De asemenea, AVAS este ordonator principal de credite pentru fondurile care se aloca pentru respectivii operatori economici.

În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ AVAS si MEF vor semna un protocol prin care se vor stabili obligatiile si drepturile celor doua institutii ce decurg din dispozitiile Legii minelor si ale altor reglementari în domeniul minier.

De asemenea, actul normativ extinde scopurile pentru care se pot închiria spatiile situate în imobile proprietate publica sau privata a statului, în care îsi desfasoara activitatea si pe care le administreaza Ministerul Economiei si Finantelor si unitatile sale subordonate. Potrivit noilor reglementari, aceste spatii pot fi închiriate catre institutii de învatamânt superior pentru desfasurarea activitatilor specifice, precum si catre autoritatile si institutiile publice, pentru realizarea unor activitati speciale cu durata limitata în timp.


Intră acum și în grupul de