Adapostul de Noapte din Radauti va fi extins si modernizat


Intră acum și în grupul de

Primaria Radauti a obtinut o finantare de 520.000 lei de la Ministerul Muncii pentru extinderea si modernizarea Adapostului de Noapte din localitate, lucrari ce se vor derula în urmatorii doi ani. La finalul investitiei, numarul persoanelor fara locuinta, care vor fi gazduite acolo, va creste de la 11 la 26.

Adapostul de Noapte, situat în curtea Cantinei de Ajutor Social Radauti, dispune în prezent de trei camere si o baie, iar potrivit proiectului, va fi extins, prin amenajarea a înca doua dormitoare, a unei noi bai si a unui pavilion pentru paznici. Cladirea va fi izolata termic si dotata cu instalatii de încalzire, racordate la reteaua de gaze.

O parte din bani vor fi folositi la achizitionarea de piese de mobilier, saltele, lenjerie, prosoape, mochete si perdele. În baza aceluiasi proiect va fi utilata Cantina de Ajutor Social, deoarece persoanele asistate vor beneficia si de un prânz gratuit.

De asemenea la Adapostul de Noapte vor mai fi angajati cinci paznici, un îngrijitor si cu jumatate de norma, un psiholog si un asistent social, care sa ofere consiliere si terapie persoanelor în nevoie, în vederea reintegrarii acestora în familie si societate.


Intră acum și în grupul de