Incendiu la o firma de fabricare a placilor de plexiglas din Falticeni


Intră acum și în grupul de

Detasamentul de pompieri Falticeni a fost solicitat sa intervina, în noaptea de sâmbata spre duminica dimineata, la ora 00:50 pentru stingerea unui incendiu izbucnit în incinta unei societati comerciale din localitate, având ca principal obiect de activitate producerea placilor de plexiglas.

La fata locului s-a deplasat trei autospeciale care, dupa o interventie desfasurata în conditii deosebite de risc pentru servantii pompieri, incendiul a fost lichidat la orele 01.30.

Potrivit purtatorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de urgenta „Bucovina” Suceava, capitanul Emilian Tehaniuc, metacrilatul de metil este o substanta periculoasa, extrem de inflamabila ce prezinta pericol potential de incendiu sau explozie.

„Poate polimeriza explodând atunci când este implicata într-un incendiu sau când este încalzita. Inhalarea sau contactul cu substanta poate produce iritatii sau arsuri ale pielii si ochilor. Combustia substantei în cauza poate produce gaze iritante, corosive si/sau toxice, prin urmare interventia se realizeaza numai de catre personal dotat cu aparate autonome de protectie respiratorie. În cazul deversarii unei cantitati mici, cum a fost cazul de fata, se izoleaza zona pe o raza minima de 50m” precizeaza capitanul Tehaniuc.

Potrivit ISU Suceava au ars circa 60 de litri de metacrilat de metil, cauza incendiului fiind deversarea accidentala a lichidului combustibil -metacrilat de metil si intrarea acestuia în contact cu o soba fara acumulare de caldura- metalica aflata în functiune. Pompierii au reusit sa salveze spatiile de productie din incinta, pagubele estimate de proprietar fiind de 1500 lei.

    


Intră acum și în grupul de