CNSAS a amanat din nou dezbaterile in privinta arhiepiscopului Sucevei si Radautilor, Inalt Prea Sfintia Sa Pimen


Intră acum și în grupul de

O noua amânare a dezbaterilor a avut loc marti, la Colegiul CNSAS a în ceea ce-i priveste pe arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, Înalt Prea Sfintia Sa Pimen si pe episcopul Dunarii de Jos, Casian.

Surse din cadrul institutiei au mentionat ca discutiile în legatura cu dosarele celor doi prelati au fost aprinse si ca sedinta s-a terminat într-o atmosfera tensionata. Sursele din Colegiu nu au putut preciza pentru când au fost reprogramate discutiile în cazul celor doi.

La începutul saptamânii trecute, IPS Pimen a fost chemat la audieri de CNSAS, dupa ce a contestat verdictul de colaborare cu Securitatea, ca politie politica, dat în cazul sau de Colegiul CNSAS.

Surse din Colegiu spuneau atunci ca daca înaltul prelat nu se va prezenta pentru audieri, dupa un interval de pâna la zece zile, va fi luata în discutie contestatia acestuia, fara a mai astepta declaratiile sale.

Pe data de 9 octombrie Colegiul CNSAS a dat un verdict de colaborare cu politia politica pentru IPS Pimen. În august, surse din CNSAS afirmau ca Pimen Zainea a avut legaturi atât cu Securitatea, cât si cu Directia de Informatii Externe (DIE), acesta fiind cunoscut de ambele structuri cu numele conspirative „Sidorovici” si, respectiv, „Petru”. 


Intră acum și în grupul de