Un căruțaș amendat de polițiștii locali și lăsat fără atelaj, și-a abandonat calul în spatele Liceului Pedagogic


Intră acum și în grupul de

Un căruțaș din comuna Șcheia care a fost amendat de polițiștii locali suceveni cu 500 de lei și a fost lăsat fără atelaj și-a abandonat calul în spatele Liceului Pedagogic în cursul zilei de marți, 29 martie.

caruta (2)

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a informat că animalul a fost preluat de angajaţi ai Direcţiei Domeniului Public şi dus într-un loc special amenajat cu sprijinul unei asociaţii pentru protecţia animalelor.

„Numitul D.V. a înţeles, în semn de protest, să abandoneze şi calul pe domeniul public. Pentru abandon de animal, instituţiile publice vor lua măsurile ce se impun”, a menținat Lucian Harșovschi.

Amintim că începând din data de 25 ianuarie, a intrat în vigoare o hotărâre de Consiliu Local ce prevede interzicerea circulației căruțelor pe străzile Sucevei.

Căruțașii care sunt prinși că circulă prin municipiul reședință de județ sunt sancționați de polițiștii locali cu amenzi cuprinse între 500 și 1.500 lei, iar atelajele sunt imobilizate pe domeniul public, în cel mai apropiat spațiu disponibil, astfel încât să nu fie stânjenită circulația pe drumurile publice.

caruta (1)

Contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data comunicării procesului verbal. (Mihaela Tcaciuc)

 

 

 


Intră acum și în grupul de