Flutur va face demersuri pentru a asigura apă potabilă locuitorilor din comunele de pe Valea Siretului


Intră acum și în grupul de

Liderul liberalilor suceveni, senatorul Gheorghe Flutur, atrage atenția asupra problemei cu care cetăţenii din localităţile din zona Siret se confruntă, respectiv nivelul foarte scăzut al apei din fântâni.

flutur 2„Sunt comune precum Grăniceşti, Zamostea sau Zvoriştea în care locuitorii sunt obligaţi să se aprovizioneze cu cisternele de apă, ceea ce înseamnă costuri foarte mari pentru ei. Este o problemă importantă, pentru că locuitorii din comunele din această zonă a judeţului riscă să rămână fără apă, atât pentru consum propriu, cât şi pentru animale şi agricultură”, a spus Flutur, care a avut întâlniri cu cetățenii din localităţile din zona Siret.

Parlamentarul sucevean a precizat că pentru a găsi o rezolvare pe termen mediu şi lung se va adresa Ministerului Mediului şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în vederea includerii acestor localităţi într-o listă de priorităţi pentru aprobarea unor proiecte finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală pentru construcţia de reţele de alimentare cu apă potabilă şi canalizare.

Flutur a arătat că va solicita celor două ministere găsirea unor soluţii pentru ca primarii localităţilor de pe Valea Siretului să fie sprijiniţi pentru depunerea unor astfel de proiecte şi pentru a obţine mai rapid fondurile necesare pentru realizarea investiţiilor.

„Este o problemă care trebuie rezolvată urgent. Dacă nu vor fi construite aceste reţele de alimentară cu apă potabilă, oamenii din aceste comune se vor confrunta permanent cu această problemă, care va persista şi în viitor”, a spus preşedintele PNL Suceava.

El a mai menționat că bugetul alocat PNDL în 2016 este de trei miliarde lei, necesar pentru finalizarea a 700 obiective de investiţii.


Intră acum și în grupul de