Urmărire ca în filme la Brodina. Un contrabandist care a acroșat autospeciala poliției de frontieră a abandonat mașina plină cu țigări și a reușit să fugă


Intră acum și în grupul de

Scene demne de filmele americane s-au petrecut miercuri dimineața la frontiera cu Ucraina, după ce polițiștii de frontieră suceveni au identificat pe raza localităţii Brodina un autoturism marca Mercedes ML, înmatriculat în Germania, despre care existau date că transportă ţigări de contrabandă.

tigari (1)

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, la semnalele regulamentare efectuate de poliţiştii de frontieră, şoferul autoturismului a refuzat să oprească, continuându-şi deplasarea în mare viteză spre localitatea Argel.

Din acest motiv lucrătorii de la frontieră au pornit în urmărirea maşinii.

„După o urmărire de aproximativ 6 km, deoarece drumul era blocat de un camion, șoferul a efectuat o manevră de mers cu spatele acroșând autospeciala poliției de frontieră, dupa care a trecut printr-un șanț și a continuat deplasarea”, a declarat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a mai arătat că polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertisment, însă nici de această dată șoferul nu a oprit, iar la scurt timp autoturismul a fost gasit abandonat pe raza localitatii Argel.

În interiorul mașinii s-au găsit 7.930 pachete țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 80.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 135.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava.

Polițiștii de frontieră fac cercetări în vederea identificării conducătorului auto și a documentării întregii activități infracționale. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de