Simpozion International la Facultatea de Inginerie Alimentara


Intră acum și în grupul de

Facultatea de Inginerie Alimentara a Universitatii „Stefan cel Mare” Suceava este gazda celei de-a III-a editii a Simpozionului International „Biotehnologii, prezent si perspective” ce se desfasoara în perioada 15-17 noiembrie, unde participa peste 150 de specialisti în inginerie alimentara din universitati, institute, colegii, grupuri scolare, societati comerciale românesti si din strainatate.

Prof. univ. dr. Sonia Gutt, decanul Facultatii de Inginerie Alimentara a precizat vor fi prezentate 90 de lucrari de specialitate de la 16 universitati, doua institute de cercetare, 5 colegii si grupuri scolare, 11 societati comerciale.

Participanti sunt din Bucuresti, Bacau, Constanta, Galati, Iasi, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Timisoara, Târgoviste, precum si din Germania, Republica Moldova, Norvegia, Ucraina, SUA. „Facultatea noastra împlineste 30 de ani si va fi pentru noi o dubla sarbatoare. Încercam sa facem un moment festiv si cu aceasta ocazie”, a precizat prof. Sonia Gutt.

Facultatea de Inginerie Alimentara Suceava are trei specializari – Ingineria produselor alimentare, Controlul si expertiza produselor, Inginerie si management în alimentatie si agroturism, aceasta din urma introdusa în anul academic 2007-2008. Facultatea are colaborari cu institutii similare din Lille, Cernauti, Chisinau, Spania, existând si o propunere de colaborare cu o universitate de profil din Lisabona, Portugalia.

Cursurile facultatii sunt urmate de 880 de studenti.


Intră acum și în grupul de