Cei mai multi dintre absolventii Universitatii „Stefan cel Mare” sunt profesori si functionari


Intră acum și în grupul de

Un sondaj realizat de Centrul de Consiliere si Orientare în Cariera si Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic din cadrul Universitatii „Stefan cel Mare” Suceava arata ca peste 80 la suta din absolventii facultatilor institutiei de învatamânt superior reusesc sa se încadreze cu carte de munca, cei mai multi chiar în primul an dupa absolvire.

Sondajul a fost efectuat pe baza de chestionar în rândul a 1400 de absolventi, 1248 de la învatamântul la zi, care s-au prezentat sa-si ridice diploma în perioada 15 iulie 2006-15 iulie 2007, chestionarul propunându-si sa surprinda „traseul profesional al studentilor care au beneficiat de oferta educationala a Universitatii Suceava. Este vorba de persoane care au terminat facultatea începând din 2000 pâna în 2006.

Rezultatele arata ca, pe primul loc printre meseriile în care reusesc sa se încadreze cei mai multi absolventi, este cea de cadru didactic (308 persoane), functionar (200 persoane), inginer (185), apoi economist, agent, contabil, si doar 1,1 la suta absolventi lucreaza în prestari servicii.

Chestionarul a mai inclus si întrebari în privinta gradului de satisfactie profesionala oferit de serviciul în care lucreaza. Astfel ca, peste 50 la suta dintre absolventii universitatii, adica 879, l-au apreciat cu „foarte  mult”, 510 cu „mult”, 225 cu „mediu”, 32 cu „putin”, pe o scala de tip Lickert în 5 trepte.

Consiliera Liliana Bujor, din cadrul Centrului de Consiliere si Orientare în Cariera si Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic a universitatii spune ca aceste rezultate ale sondajului „reprezinta un feed-back pentru profesorii universitatii, care pot trage concluzii cu privire la continuarea specializarilor” gasindu-si utilitatea în „dinamica universitatii” si cifra de scolarizare. 


Intră acum și în grupul de