Opt cazuri de gripă au fost raportate în judeţul Suceava în ultima săptămână


Intră acum și în grupul de

Un număr de opt cazuri de afecţiuni compatibile cu gripa s-au înregistrat în judeţul Suceava, în perioada 21-27 martie 2016, iar şapte pacienţi diagnosticaţi cu această boală au fost internaţi în spital pentru tratament.

Gripa porcina

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, în judeţul Suceava s-au raportat în ultima săptămână opt cazuri de afecţiuni clinic compatibile cu gripa, din care două în zona Sucevei şi şase în zona Rădăuţi.

În acelaşi interval de timp s-au înregistrat 2861 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, cu 65 de internări, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, 886, fiind raportate la grupa de vârstă 5-14 ani.

În judeţul Suceava s-au raportat şi 758 de cazuri de pneumopatii acute, cu 143 de internări, iar cele mai multe cazuri, 169, au fost înregistrate la grupa de vârstă 15-49 de ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, bioinginer Adrian Popescu, DSP Suceava a transmis cinci probe biologice recoltate de la pacienţii internaţi în spital, diagnosticaţi clinic cu gripă, la Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru analize, într-un singur caz fiind confirmată prezenţa virusului AH1N1.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de