FOTO-VIDEO Simulare de incendiu în Bazarul Suceava


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a organizat, joi, la ora 12:00, un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren la Centrul Comercial Bazar, din municipiul Suceava.

Tema misiunii a fost „Intervenţia Detaşamentului de Pompieri Suceava, în cooperare cu alte forţe, pentru salvarea persoanelor şi limitarea efectelor negative produse la Centrul Comercial Bazar.”

Alături de pompierii militari suceveni, au mai participat Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul SC Ambro SA, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Suceava, lucrători IPJ Suceava şi de la Poliţia Locală, precum şi echipe constituite pe locul de muncă.

”Scopurile principale urmărite prin acest exerciţiu au fost: punerea în aplicare a planului de intervenţie la Centrul Comercial Bazar; perfecţionarea deprinderilor participanţilor pentru organizarea, conducerea şi executarea intervenţiei operative, în situaţii de urgenţă cauzate de incendii; verificarea modului de colaborare şi cooperarea cu alte structuri cu funcţii de sprijin în gestionarea riscului de incendii; verificarea fluxului informaţional între structurile implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă; verificarea nivelului de organizare a activităţii de apărare împotriva incendiilor şi a dotărilor proprii, precum şi a nivelului de instruire a personalului de pe locul de muncă; desfăşurarea activităţilor cu respectarea procedurilor de intervenţie şi antrenarea întregului personal, pe categorii de forţe”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.

Potrivit acestuia, au fost simulate trei situaţii tactice.

”La ora 12:00, s-a anunţat izbucnirea unui incendiu la Centrul Comercial Bazar Suceava, la mai multe chioşcuri care au ca destinaţie comerţul cu materiale textile. Incendiul se manifesta cu degajări importante de fum şi gaze toxice şi ameninţă propagarea cu rapiditate la celelalte chioşcuri şi la întreaga hală.

În rândul persoanelor din interiorul halei s-a instaurat panica şi exista posibilitatea intoxicării cu fum pentru persoanele care voiau să-şi evecueze din bunuri. Două persoane care s-au deplasat pentru a-şi evacua marfa nu au mai ieşit înapoi.

În apropierea chioşcurilor cuprinse de incendiu se afla un chioşc care are ca obiect de activitate comercializarea articolelor pirotehnice. Existau informaţii că articolele se încadrează în categoria a IV-a, prezentând un pericol iminent pentru cetăţeni şi pentru forţele de intervenţie”, este scenariul exercițiului de simulare organizat de pompierii suceveni. (Irina Lițu)

 

 


Intră acum și în grupul de