PLD acuza Guvernul de frigul din caloriferele campulungenilor


Intră acum și în grupul de

Guvernul Tariceanu II este acuzat de PLD de lipsa de preocupare fata de locuitorii din municipiul Câmpulung Moldovenesc care îngheata în propriile case, dupa ce temperaturile din ultimele zile au fost cu mult sub zero grade, sistemul de termoficare fiind nefunctional.

Presedintele PLD Suceava, deputatul Dumitru Pardau a precizat miercuri, într-un comunicat de presa ca locuitorii orasului Câmpulung Moldovenesc sunt obligati din nou sa-si monteze sobele de tuci în apartamente si sa gaseasca fel de fel de solutii inovatoare pentru a învinge frigul.

„Înainte de a-si promova în Europa oamenii, produsele -palinca si caltabosii- si valorile, guvernantii ar trebui sa promoveze caldura la Câmpulung. Totodata guvernantii si primarul Serban ar trebui sa promoveze promisiunile cu care au câstigat alegerile, la rang de realizari”, mentioneaza Dumitru Pardau.

Acesta i-a solicitat ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian sa deblocheze realizarea proiectului de alimentare cu gaz metan a centralei termice din Câmpulung Moldovenesc. Deputatul Pardau spune ca alegatorii din Câmpulung au doua dorinte: o iarna blânda cu temperaturi suportabile în case si alesi care sa-si tina promisiunile, nu sa le încalzeasca sufletele cu minciuni.  

În replica, primarul municipiului Cîmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Serban, a spus ca punerea în functiune a sistemului de termoficare centralizat este „o chestiune de zile” adaugând ca este „usor de comentat de pe margine, dar nimeni în afara de PNL nu a pus umarul la solutionarea acestei probleme existente în oras de zece ani”.

Acesta a precizat ca în aceste zile se fac ultimele probe tehnologice la sistemul de termoficare, iar vineri va fi organizata licitatia pentru achizitionarea de combustibil lichid usor necesar producerii agentului termic.

La centrala termica din municipiu au fost efectuate investitii de 150 000 de euro pentru arzatoare mixte, gaz natural/CLU si pentru depozitarea combustibilului, iar Guvernul a alocat suma de 1 milion de lei pentru achizitionarea de CLU cu care sa fie produs agent termic, a mentionat Gabriel Serban.

Primarul de Câmpulung a afirmat ca aceasta varianta, de producere a agentului termic cu CLU a fost agreata de cei care implementeaza proiectul „Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene” ca solutie provizorie pâna când Ministerul Economiei si Finantelor va organiza licitatia în urma careia sa fie desemnat operatorul de gaz natural din judet.


Intră acum și în grupul de