Bunuri de peste 50 milioane de lei vechi confiscate de politistii de frontiera suceveni


Intră acum și în grupul de

Bunuri în valoare de 5217 lei au fost confiscate de catre politistii de frontiera suceveni. Potrivit IJPF Suceava, miercuri, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în tara cetateanul ucrainean S. Herorhiy, în vârsta de 42 de ani, care conducea autoturismul marca „VAZ” înmatriculat în Ucraina. Dupa controlul documentelor de calatorie, s-a trecut la verificarea autoturismului, fiind descoperite 140 pachete de tigari marca „RONSON”, ascunse în spatiul amenajat sigurantelor electrice si în spatiul destinat filtrului de aer al motorului.

Bunurile în valoare de 481 lei au fost retinute în vederea confiscarii, iar persoana în cauza a fost sanctionata contraventional cu amenda în valoare de 5000 RON, totodata autoturismul marca „VAZ”, fiind retinut de catre vamesi pâna la achitarea contraventiei.

În timpul unei actiuni de control în orasul Siret, marti, politistii de frontiera din cadrul D.P.F. Radauti au oprit în trafic un autoturims marca „LADA” condus de cetateanul ucrainean P. Mykhailo. Si în acest caz dupa controlul documentelor de calatorie s-a trecut la cel al autoturismului fiind gasite 60 pachete de tigari de provenienta ucraineana, în valoare de 200 de lei si 72 cutii de ness în valoare de 720 de lei fara documente legale de provenienta.

În cadrul aceleiasi actiuni, politistii de frontiera au oprit pentru control un autorurism marca „MERCEDES” condus de cetateanul român S. Ion, ocazie cu care au descoperit 10 haine de dama, fara documente de provenienta în valoare de 3000 lei. Persoanele în cauza au fost sanctionate contraventional cu amenda de 1000 lei fiecare, iar bunurile în valoare de 3920 lei au fost retinute în vederea confiscarii.

Pe drumul european E 85, politistii de frontiera au oprit marti seara, doua autoturisme, apartinând unor cetateni ucraineni. Dupa controlul documentelor de calatorie, s-a trecut la verificarea autoturismelor, ocazie cu care s-au descoperit 240 pachete de tigari, marca „RONSON” de provenienta  ucraineana.

Întrebati de provenienta tigarilor, cetatenii ucarineni au declarat ca le-au achizitionat din localitatea Siret, de la persoane necunoscute, cu scopul de a le comercializa în vederea obtinerii de profit. Acestia au fost sanctionati contraventional cu amenda de 1000 lei fiecare, iar bunurile în valoare de 816 lei au fost retinute în vederea confiscarii. 


Intră acum și în grupul de