FOTO-VIDEO Copilul care s-a înecat în râul Moldova voia să treacă prin apă cu bicicleta


Intră acum și în grupul de

Un băiat în vârstă de 9 ani, care a căzut, vineri, în apa râului Moldova şi a fost luat de apă, a fost găsit de echipele de salvare la aproape 800 de metri în aval, însă în ciuda efectuării manevrelor de resuscitare copilul a murit , iar alţi doi copii în vârstă de 11 şi 12 ani, izolaţi pe o insulă de pământ, fiind aduşi în siguranţă la mal de pompieri.

copil resuscitare isu

 

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Ionuţ Epureanu, a spus că cei trei copii erau cu bicicletele şi au încercat să treacă râul Moldova crezând că apa este mică.

Primul din cei trei era copilul în vârstă de 9 ani care a fost luat de curenţii apei şi s-a înecat, iar ceilalţi doi copii au alertat persoane din zonă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului au fost alertați, vineri, că doi copii au rămas izolați pe o insulă de pământ, în albia râului Moldova, din zona oraşului Gura Humorului şi că un al treilea copil ar fi căzut în apele râului și ar fi  fost dus de apă în aval.

Găleată a spus că echipajele salvatorilor s-au deplasat în zona respectivă cu o barcă de salvare și cu o autospecială SMURD, în sprijinul pompierilor militari sosind şi echipaje de polițiști, jandarmi, precum şi echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

Pompierii au lansat barca la apă și i-au salvat pe cei doi băieți, în vârstă de 11 și 12 ani, care erau izolați în albia râului, fiind aduşi teferi la mal și fără să acuze probleme medicale.

Concomitent, echipele de salvare l-au căutat pe băiatul de 9 ani, care fusese luat de ape.

Copilul  a fost găsit la aproximativ 800 de metri în aval, a fost scos la mal, iar paramedicii SMURD au început manevrele de resuscitare, sprijiniți de echipajul SAJ.

“Din păcate, după 61 de minute de masaj cardiac, a fost declarat decesul micuțului”, a mai spus Găleată.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de