Salariile angajatilor Primariei Suceava vor creste cu 40 la suta


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anuntat joi, în cadrul unei conferinte de presa ca la nivelul institutiei s-a încheiat contractul colectiv de munca iar fondul pentru salariile angajatilor în 2008 va creste cu 40 la suta. Printre stimulentele salariale negociate se numara prima de concediu, sporul de fidelitate care va fi în procent de 25 la suta, sporul de stres ce va fi de 10 la suta si alte sporuri.

Seful administratiei locale sucevene a precizat ca municipalitatea intentioneaza sa acorde stimulente salariatilor pentru ca nu doreste sa ramâna fara specialisti ce sunt atrasi spre sectorul privat salariile sunt mai atractive. „Ne trezim ca noi îi formam, aici devin specialisti iar apoi ni-i iau cei din sectorul privat. Ne-am confruntat cu asemenea cazuri” a afirmat Ion Lungu care a dat ca exemplu Departamentul de Integrare Europeana.

Potrivit proiectului de buget al municipalitatii sucevene pe anul 2008, care este estimat la 2.500 miliarde de lei vechi, un procent de 6 la suta va fi alocat autoritatii administrative, ceea ce reprezinta 150 miliarde de lei vechi. 


Intră acum și în grupul de