Regal filosofic la Universitatea „Stefan cel Mare”


Intră acum și în grupul de

La Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava a fost sarbatorita Ziua Mondiala a Filosofiei, manifestare ce a reunit în ultimele doua saptamâni, o serie de activitati. Astfel, miercuri, 14 noiembrie 2007, academicianul Teodor Dima, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, a conferentiat, în Sala Senatului, despre „Deferenta fata de  adevaratele valori”.

A urmat festivitatea de decernare a premiilor pentru concursul de eseu filosofic, initiat de Catedra de Filosofie, Stiinte Sociale si Politice, în perioada 3-4 noiembrie a.c., pentru a marca Centenarul Mircea Eliade.

Din juriul concursului au facut parte: academician Teodor Dima, prof. univ. dr. Sorin-Tudor Maxim, prof. univ. dr. Emilia Guliciuc, conf. univ. dr. Stefan Alexandru Baisanu.

Dintre cele 51 de lucrari primite, atât de la studentii Universitatii „Stefan cel Mare”, cât si de la alte universitati din tara, au fost preselectate 28, dintre care un numar de 6 au fost premiate.

Studentii premiati au fost nu numai din România, ci si Republica Moldova si urmeaza atât cursurile specializarii Filosofie, cât si ale altor specializari, precum Stiinte Politice, Asistenta Sociala, Stiinte Administrative, Stiinte Economice sau Geografie.


Intră acum și în grupul de