Microbuz răsturnat pe drumul spre Şerbăuţi. Zece răniți au fost transportați la UPU Suceava

ambulanta spital judeteanUPDATE:

Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava, au intervenit luni dimineața cu șapte autospeciale (cinci ambulanţe şi două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare) în urma unui accident rutier, produs pe DJ 209D, pe raza comunei Şerbăuţi.

”Un microbuz, care transporta persoane, a ieşit în afara carosabilului, a lovit un mal de pământ şi s-a răsturnat. Din fericire, deşi autovehiculul era destul de avariat, evenimentul nu a fost atât de grav precum părea în primă fază”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.

El a precizat că în microbuz se aflau zece persoane, care au suferit diferite leziuni, cea mai gravă fiind suferită de un bărbat în vârstă de 53 de ani, cu o fractură de bazin.

”Echipajele salvatorilor au luat măsurile specifice de siguranţă, au balizat zona, au verificat eventualele scurgeri de lichide combustibile şi au deconectat bornele de la bateria de acumulatori. Concomitent, răniţilor li s-a acordat primul ajutor medical de către pompierii paramedici SMURD şi lucrătorii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava.

După triere, toate victimele, opt bărbaţi şi două femei, conştiente şi cooperante, au fost transportate la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului judeţean Suceava pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate”, a arătat Găleată.

Misiunea pompierilor salvatori s-a încheiat la ora 8:33.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Un microbuz ce  transporta zilieri s-a răsturnat, luni dimineața, pe drumul spre Şerbăuţi. Zece persoane au fost rănite, în urma accidentului.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Anca Badale, a menţionat că din informaţiile pe care le are, acest microbuz efectua o cursă ocazională.

Badale a precizat că, din primele informaţii, şoferul microbuzului ar fi  pierdut controlul volanului într-o curbă şi s-a răsturnat în afara drumului.

Potrivit ISU Suceava, în accident au fost implicate zece persoane care au primit ajutor medical la faţa locului şi au fost transportate la UPU Suceava. (N.B.)

loading...