Acasă Actualitate Fotbal : Decizie irevocabila! Dorinel Munteanu: „Ma retrag de la Nationala!”

Fotbal : Decizie irevocabila! Dorinel Munteanu: „Ma retrag de la Nationala!”


Intră acum și în grupul de

Dorinel Munteanu a fost mereu un om sincer si care a spus lucrurilor pe fata. Stie ca are aproape 40 de ani, dar si ca, desi nu mai este în forma sa de aur, ar mai fi putut sa joace pentru echipa nationala a României.

Totusi, interesul pentru echipa sa de club si faptul ca Piturca nu vrea sa riste cu el, în privinta Campionatului European, l-au determinat pe „Munti” sa îsi anunte, oficial, retragerea de la prima reprezentativa, pentru care a evoluat timp de 16 ani, în 134 de partide, devenind lider în topul celor mai convocati jucatori români din istorie.



„Orice început are si un sfârsit. Diferenta a fost facuta între a vrea si a putea. Simt ca trebuia sa se întâmple. Eu mai puteam face fata la un asemenea nivel, dar obiectivele mele sunt altele. Vreau sa joc cu FC Vaslui în cupele europene, iar pentru acest lucru nu ma puteam împarti în doua. De aceea am ales sa ma retrag, pentru ca nu sunt obisnuit sa lucrez cu jumatati de masura. M-am consultat si cu familia în aceasta privinta, de aceea am fost plecat trei zile în Germania”, a spus Munteanu.

Jucatorul care a debutat pentru prima oara în tricoul echipei nationale în 1991, când înca juca pentru FC Inter Sibiu, a retrait la conferinta de presa si cele mai importante momente ale sale la echipa nationala. „Vreau sa îmi aduc aminte de cele mai frumoase momente petrecute la echipa nationala, de prima convocare, de selectia cu numarul 100, în meciul cu Ungaria la Budapesta, si la selectia cu numarul 134, care a avut loc de curând.

Ma încearca un sentiment confuz, nu stiu daca sa ma bucur sau sa fiu trist. Însa e mai bine asa”, a spus Munteanu, care a vrut sa le multumeasca si celor care l-au ajutat în toti acesti 16 ani: „Tin sa multumesc echipei nationale si fotbalului pentru ceea ce mi-au oferit. Tuturor celor care m-au ajutat le garantez pe viata respectul meu. Multumesc familiei, multumesc antrenorilor care m-au scos la suprafata. Le multumesc suporterilor si presei pentru ca în toata aceasta perioada m-au tinut cu picioarele pe pamânt si, nu în ultimul rând, îi multumesc domnului Piturca pentru ca m-a apreciat în functie de randament, si nu de vârsta”.

Întrebat daca exista posibilitatea sa revina asupra decizie, Munteanu, care a evoluat pentru România la turneele finale Campionatului Mondial din 1994 si 1998 si la turneele finale ale Campionatului Europen din 1996 si 2000, a replicat: „Decizia mea e irevocabila. La vârsta pe care o am nu pot s-o mai iau de la capat, însa, cel putin anul acesta, ramân un jucator activ la Vaslui. Niciodata nu mi-am propus sa bat recorduri si sa obtin titulaturi si suprematie. Am devenit cel mai selectionat jucator doar pe baza prestatiilor mele”.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version