Incendiu la o gospodărie din Moldova Sulița produs de un conductor electric defect. Fațadele a trei case învecinate au fost afectate de flăcări


Intră acum și în grupul de

Un incendiu puternic a cuprins duminică după-amiază o gospodărie din comuna suceveană Moldova Sulița, flăcările afectând și fațadele a trei case învecinate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt adj. Alin Găleată, militarii Detaşamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Moldova Suliţa şi Breaza, au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui D.D., din satul Benia, comuna Moldova Suliţa.

incendiu (1)”La sosirea echipajelor, ardeau casa de locuit P+M, construită din lemn, şi două anexe gospodăreşti, existând pericolul de propagare la trei locuinţe aflate în imediata vecinătate. Incendiul a fost lichidat la ora 19:30”, a precizat Găleată.

El a menționat că au ars casa de locuit pe o suprafaţă de 56 de metri pătraţi, acoperişul din lemn al unei anexe (baie) pe 16 metri pătraţi, un foişor din lemn pe patru metri pătraţi, documente personale, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică şi materiale textile.

Totodată, flăcările au degradat centrala termică, patru calorifere, tencuielile interioare şi învelitoarea din tablă ale anexei, precum şi o butelie de aragaz. A mai fost afectat lambriul din plastic al faţadelor celor trei case învecinate, pe 50, 60 şi 70 de metri pătraţi.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect”, a arătat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

El a mai adăugat că din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat cele trei case învecinate, cu anexele şi bunurile aferente.

 


Intră acum și în grupul de