Fotbal. Preliminarii Euro 2008 : Pentru palmares!


Intră acum și în grupul de

Bulgaria – România, sâmbata, ora 18 (TVR)

Capitala Bulgariei nu pare conectata la meciul de sâmbata. Normal, bulgarii nu mai au sanse, în timp ce noi sunt deja calificati. În mod normal stadionul “Vasil Levski” ar fi trebuit sa fie arhiplin, dar la un meci fara nicio miza si mai ales, pe o vreme urâta, nu vor veni mai mult de 5.000 de spectatori… Gazdele vor fi eliminate si matematic de la Euro 2008 chiar daca vor câstiga cu România (Olanda are meci acasa cu Luxemburg) asa ca vor juca doar pentru onoare si palmares.

De partea cealalta, echipa lui Piturca mai are nevoie de 3 puncte din meciurile cu Bulgaria si Albania pentru a câstiga grupa si ar dori enorm sa le obtina la Sofia, pentru a le închide definitiv gura bulgarilor. Fara Mutu va fi cam greu ca România sa joace la victorie dar nici Bulgaria nu este în forma.

Federatia sofiota a decis ca motto-ul meciului de sâmbata sa fie: “Acesta e doar un joc, nu un razboi!”. Initiativa i-a apartinut lui Borislav Mihailov, presedintele BFU, având ca scop încetarea conflictului început de Hristo Stoicikov.

Daca obtine maximum de puncte din ultimele doua partide ale grupei, România e sigura ca va avansa în grupa a doua valorica pentru tragerea la sorti a CE 2008, de la începutul lunii viitoare. Daca va ajunge în urna a doua valorica, România ar evita adversari precum Olanda, Suedia sau Germania dar ar putea da peste campioana mondiala, Italia (daca se va califica), sau vicecampioana europeana, Portugalia, echipe aflate în urna a treia valorica.

Pe lânga toate acestea, românii au de luat o revansa în fata Bulgariei, care ne-a eliminat de la Euro 92, ne-a învins la Euro 96 si mai ales, ne-au jignit fâcându-ne “mamaligari” si “tigani”. Si Mutu a fost facut “drogat”, dar acesta va lipsi din acest meci si nu le  va putea arata bulgarilor cine este. 


Intră acum și în grupul de