Handbal, Liga Nationala : Haideti pe ei!!!


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Suceava – HC Odorhei, duminica, ora 11

Etapa a IX-a a Ligii Nationale propune un nou duel atractiv iubitorilor handbalului din Suceava. În sala de sport a LPS, duminica, echipa locala, CS Universitatea, va înfrunta nou-promovata HC Odorhei, liderul la zi al clasamentului.

Meciul face parte din categoria celor dificile pentru sportivii lui Petru Ghervan mai ales datorita conjuncturii. Harghitenii au anuntat prin vocea antrenorului Constantin Stefan , ca vor veni la Suceava pentru a câstiga. În cele 8 meciuri disputate în actuala editie de campionat acestia au înregistrat 6 victorii si 2 remize. Printre victimele handbalistilor de la Odorhei se afla echipe ca UCM Resita, Stiinta Bacau sau Uztel Ploiesti. De asemenea, campioana HCM Constanta nu a putut sa obtina decât un egal, 25-25, în  meciul cu adversara de duminica a sucevenilor.

CS Universitatea este la rândul ei o alta surpriza placuta a actualei editii de campionat, una mai disputata ca oricând. În celelalte întâlniri de pâna acum, studentii au obtinut rezultate meritorii: victorii cu Dinamo, Poli Izometal Timisoara, Pandurii Tg. Jiu si Uztel Ploiesti precum si doua remize, în deplasare, la Minaur Baia Mare respectiv CSM Oradea.

Pe teren propriu, echipa locala a înregistrat un singur rezultat negativ, 29-30 cu Steaua MFA Bucuresti. Victoria de atunci a formatiei militare a fost una obtinuta la capatul unui joc extrem de echilibrat.

Asadar, alaturi de publicul care este asteptat sa vina în numar cât mai mare, handbalistii suceveni promit un nou succes care sa-i mentina în partea de sus a ierarhiei Ligii Nationale.

Meciul dintre CS Universitatea si HC Odorhei va fi arbitrat de o brigada din Republica Moldova , alcatuita din Dorian Sârbu si Valentin Suponicov.

Programul complet al etapei a IX-a:

Romvag Caracal-HCM Constanta                                 

UCM Resita-Stiinta  Bacau                                34-32  (18-15)

CS Universitatea Suceava-HC Odorhei                

Dinamo Baumit-CSM D&C Oradea                                 

Poli Izometal Timisoara-Uztel Ploiesti                   25-21  (14-7)

Steaua MFA Bucuresti-CSM Medgidia                                     

Minaur Baia Mare-Energia Lig. Pandurii Tg. Jiu                

Clasament

1.       HC Odorhei               8        6        2        0        233-202        14p

2.       UCM Resita              9        7        0        2        308-271        14p

3.       Steaua MFA             8        6        1        1        241-218        13p

4.       Stiinta Bacau            9        6        1        2        279-258        13p

5.         CS Univ. Suceava     8          4          2          2          232-222         10p

6.       CSM Medgidia           8        4        1        3        214-217        9p

7.       CSM Oradea             8        3        2        3        230-230        8p

8.       Dinamo Baumit          8        4        0        4        210-212p       8

9.       HCM Constanta        8        2        3        3        200-193        7p

10.     Minaur Baia Mare       8        2        2        4        210-231        6p

11.     Poli  Timisoara           9        3        0        6        216-223        6p

12.     Energ. Pandurii Tg. Jiu 8        2        0        6        208-229        4p

13.     Uztel Ploiesti              9        2        0        7        219-251        4p

14.     Romvag Caracal          8        0        0        8        183-226        0p

Leonard Bibirg  asteapta cu mare interes meciul cu HC Odorhei. Antrenorul din teren al formatiei CS Universitatea crede ca harghitenii nu ocupa întâmplator primul loc în Liga Nationala. “Prin jocul prestat si rezultatele obtinute, adversarii nostri au demonstrat ca au valoare. Au învins echipe ca Resita sau Bacau si au remizat cu camioana en-titre, HCM Constanta” a precizat “Bibi”. El a mai spus ca formatia suceveana poate câstiga meciul de duminca. Solutia? “Forta grupului. Ne dorim cu totii sa facem un meci bun la finalul caruia sa obtinem victoria” a declarat Leonard Bibirig.        

Într-un clasament al gogheterilor formatiei HC Odorhei, cel mai eficace jucator al harghitenilor din primele opt etape este Milutin Lucic -38 de goluri, jucator adus în aceasta vara de la formatia sârba Vrbas Vital. Pe locul 2 în topul marcatorilor de la HC Odorhei se afla Ferenczi Botond (foto) -35 de goluri, sportiv transferat înaintea acestui sezon, de la formatia maghiara Pick Szeged.

Faptul ca HC Odorhei nu a pierdut niciun joc în aceasta editie de campionat pare sa nu conteze pentru bookmakerii din strainatate.

Astfel toate casele de pariuri care au în program meciul dintre CS Universitatea si HC Odorhei, considera ca echipa gazda este favorita. Daca Bwin ofera o cota de 1.65 pentru o victorie a studentilor suceveni, 2.5 pentru un succes al harghitenilor si 8 pentru meci egal, cei de la Bet-at-Home sunt si mai optimisti. Austriecii dau o cota de 1.6 pentru victoria universitarilor, 2.1 pentru victoria oaspetilor si 8 pentru un rezultat de egalitate.
 De asemenea casa de pariuri Bwin ofera sanse egale de câstig celor care vor sa mizeze pe numarul total de goluri care se vor marca în meciul de duminica: 1.85 pentru mai mult de 55 de goluri, aceeasi cota fiind data si pentru mai putin de 55 de goluri marcate.
Într-un sondaj de opinie realizat ope site-ul oficial al clubului HC Odorhei, suporterii harghitenilor si-au exprimat parerile cu prive la pozitia pe care formatia lor favorita o va ocupa la finele editiei din acest an a Ligii Nationale. Astfel, 65,82% dintre cei care au votat, cred ca HC Odorhei va fi pe podium la terminarea campionatului, 27,85% sunt de parere ca echipa se va clasa pe unul dintre locurile 4-6, 5,06% au votat pentru locuirle 7-8, 1,27% pentru locurile 9-10, în vreme ce, pentru locurile 11-14 nu s-a înregistrat niciun vot.
Arbitrii delegati pentru meciul dintre CS Universitatea si HC Odorhei, Dorian Sârbu si Valentin Suponicov sunt studenti ai  Academiei de Studii Economice din Republica Moldova. Cei doi se afla la prima delegare din aceasta editie a Ligii Nationale dar, desi sunt foarte tineri, ambii au 23 de ani, Sârbu si Suponicov au arbitrat meciuri si la Campionatul European de handbal masculin destinat juniorilor.

De asemenea, cei doi au fost prezenti si la Jocurile Mondiale ale tinerilor din Comunitatea Statelor Independente si Tarile Baltice, unde au avut o prestatie buna si concomitent au sustinut normativele pentru conferirea titlului de arbitri de categorie internationala.

Un alt amanunt interesant este faptul ca aceeasi brigada de peste Prut a condus si derbiul dintre Rulmentul Brasov si Oltchim Rm. Vâlcea, din turul editiei trecute a Ligii Nationale de handbal feminin.


Intră acum și în grupul de