Raed Arafat, prezent la inaugurarea noii secții UPU de la Spitalul Județean Suceava


Intră acum și în grupul de

Medicul Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţe din cadrul MAI, participă, marți, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Suceava la inaugurarea noii secții UPU.

Burlui, Nechifor, Arafat, Lungu, Harasim

 

Lângă Arafat se află președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul Constantin Harasim, primarul Ion Lungu și conducerea SJU Suceava.

Catalin Nechifor:

”Azi e un moment important in istoria spitalului de la Suceava. E o unitate moderna care are un nas in persoana dlui Arafat. Imi amintesc momentele mai putin simple ce tin de proceduri si de punere in opera. Avem la Suceava o unitate gandita modernist si intr-o dinamica normala de lucru.

Dotarea e de exceptie in momentul asta. Indiferent cat de multe lucruri am face, echipa de la Suceava ( si domnii Irimie si Bradatan si Rimbu au fost in Turcia la Acibadem), va spun, sincer, ca cea mai mare resursa de la Suceava sunt oamenii din sistem. Suceava ca spital judetean si-a multiplicat adresabilitatea in ultima perioada si asta inseamna un efort foarte mare pentru medici si personalul medical. Pentru tot ce faceti va multumesc.

Ne-am invatat prea mult sa fim critici si sa nu multumim oamenilor. E momentul sa va adresez multumirile mele personale pentru ce faceti. Am vazut aici oameni adevarati, care au incercat din sufletul lor sa ajute si persoana mea, pentru care nu a fost foarte simplu pentru ca exista o bariera intre omul politic si bolnav.

Romania ar fi aratat cu totul diferit daca nu erau si oameni incapatanati si care stiau ca vor fi atacati si amenintati pentru ceea ce fac. Un exemplu elocvent in sensul asta este Raed Arafat si pentru asta CJ a decis acordarea celei mai mari mentiuni ale judetului pe care i-o ofer cu mare dragoste si respect, cea de cetetean de onoare al judetului Suceava.”

Raed Arafat:

”Sunt onorat si ca de obicei consider ca diploma de cetatean de onoare inseamna recunoastrea efortului intregii echipe. Singur nu poti avea decat idei dar pentru a face ceva e nevoie de echipa. Am avut norocul sa am langa mine oameni care sa creada si sa mearga mai departe. Suntem la masa autoritati judetene si locale, medici, pompieri si avem un singur interes, cel de a servi foarte bine pe cei care au nevoie.

Nechifor, Arafat, Boliacu

La Suceava, asistam la un moment important la care ati ajutat cu totii. Eforturile facute de minister, de autoritatie judetului si de toti colegii din sistem, au dus ca aici sa aveti modelul aproape complet de lucru. UPU devine un etalon de referinta in tara. Asta arata ca se poate si ca cine spune ca nu se poate sa faci si sa realizezi, inseamna ca nu vrea sa faca asta. In echipa putem ajunge unde am ajuns, azi, aici.

Mesajul meu catre dvs. se rezuma la urmatoarele: felicitari, succes si la mai mare. Noi deja am facut niste pasi si catre Republica Moldova care va moderniza doua unitati de urgente pe fonduri transfrontaliere si experienta dvs. le va fi de folos.

Suceava e primul judet care imi da cetatenia de onoare si pentru mine este o onoare.”

Primarul Ion Lungu:

”Pentru Suceava e un moment important. In calitate de primar, sa dau Cezarului ce e al Cezarului si multumesc CL pentru toate deciziile de modernizare pe care le-a luat de-a lungul timpului. Sa nu il uitam pe presedintele Gheorghe Flutur care a pornit aceste modernizari si de medicul Cristian Irimie care, ca si secretar de stat, ne-a ajutat cu fonduri la Suceava.”

Lungu ii ofera o diploma de excelenta managerului Vasile Rimbu, pentru intreg efortul depus pentru Spitalul Județean Suceava.


Intră acum și în grupul de