(VIDEO) Filmul de prezentare a UPU-SMURD Suceava, după extindere și modernizare


Intră acum și în grupul de

Astăzi, are loc inaugurarea noului spaţiu al UPU din cadrul SJU Suceava, la eveniment fiind aşteptat medicul Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţe din cadrul MAI.

Pacienţii care se vor prezenta la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Suceava vor primi la întocmirea fişei câte un abţibild având culoarea corespunzătoarea codului urgenţei pe care o au, iar monitoarele din sălile de aşteptare vor afişa informaţii privind codificarea urgenţelor, pentru ca aceştia să ştie care va fi timpul maxim de aşteptare.

Potrivit managerului SJU Suceava, Vasile Rîmbu, o altă măsură menită să reducă timpul de aşteptare în UPU a fost înfiinţarea unui microlaborator de radiologie şi imagistică medicală, ce are în dotare un computer tomograf, un aparat RX digital de radiologie, un echograf de înaltă performanţă, precum şi o linie endoscopică.

Totodată, prin structurarea şi organizarea UPU în noul spaţiu, au fost realizate circuitele funcţionale astfel încât să fie asigurat accesul mai facil al copiilor către Secţia de Pediatrie, dar şi al celorlalţi pacienţi către Blocul Operator, ATI, secţiile chirurgicale sau către Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală, ceea ce ar conduce la scurtarea timpilor de aşteptare, a explicat Rîmbu.

Pentru creşterea calităţii serviciilor oferite de UPU-SMURD  din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, în toamna anului trecut au început lucrări de extindere şi modernizare de la 790 mp la 1.900 de mp, fiind realizate spaţii generoase pentru consultaţii, flux separat pentru ambulanţe cu bandă de circulaţie pe un sens şi spaţiu protejat pentru transferul facil al pacienţilor.

Totodată, s-a realizat şi o secţie de pediatrie, un triaj vizibil şi uşor accesibil precum şi cabinete şi birouri pentru personalul medical, dar au fost achiziţionate şi noi echipamente medicale şi aparatură în valoare de un milion de euro.

Accesul către zona Unităţii de Primiri Urgenţe este facilitat prin organizarea şi amenajarea unei parcări cu 100 de locuri. (N.B.)


Intră acum și în grupul de