Parlamentul va reexamina Legea de modificare a Codului penal si o va face asa cum doreste societatea romaneasca nu SUA


Intră acum și în grupul de

Aflat vineri la Sucevita, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat, referindu-se la faptul ca ambasadorul SUA a criticat modificarile aduse Codului Penal, ca Parlamentul va reexamina Legea de modificare a Codului penal si Codului de procedura penala. Acesta a precizat ca legea trebuie facuta „asa cum vrea societatea româneasca”, iar ca ceea ce doreste ambasadorul SUA în România ar putea sa se regaseasca în legislatia americana.

În cadrul unei conferinte de presa Bogdan Olteanu a declarat ca ceea ce a avut de spus despre acest subiect a spus. „Adevarul e unul si nu sunt mai multe. De aici în colo, nu pot sa ramân decât cu o tristete, ca daca domnul ambasador poate spune adevaruri, dureroase de altfel, despre România, se pare ca noi, românii, nu le dam voie românilor, sa spuna adevaruri despre domnul ambasador”, a afirmat presedintele Camerei Deputatilor.  

Totusi, Bogdan Olteanu a recunoscut ca Parlamentul „a gresit” prin modificarile aduse Codului penal si a Codului de procedura penala de aceea legea va fi reexaminata. „Parlamentul are urechi sa auda si are ochi sa vada. Reactia publicului, reactia opiniei publice, reactia societatii civile au fost cât se poate de clare la acea lege. Am auzit si am vazut.

Vom reexamina legea si o sa facem o lege asa cum vrea societatea româneasca. Si, fara îndoiala, ca argumentul important pentru noi este ce vrea societatea româneasca. Ce vrea ambasadorul american sigur ca se va putea regasi în legislatia din SUA în masura în care domnia sa va fi convingator”, a spus Bogdan Olteanu.

Întrebat la ce adevar se referea, Bogdan Olteanu a spus ca nimeni nu i-a contrazis afirmatiile referitoare la ambasadorul SUA la Bucuresti ci i s-a reprosat doar ca acestea sunt inoportune. 


Intră acum și în grupul de