Prin donarea banilor de cazare deputatii recunosc ca i-au obtinut imoral


Intră acum și în grupul de

Aflat vineri la Sucevita, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat ca, în cazul deputatilor care au primit „imoral” bani pentru cazare în conditiile în care au locuinte în Bucuresti, cea mai simpla masura era sa-i returneze, dar ca îi pot folosi si în alte scopuri.

Mai multi parlamentari care au încasat sume de bani pentru chirie în conditiile în care detin si locuinte în Bucuresti au anuntat fie ca returneaza banii primiti, fie ca îi doneaza în scopuri caritabile. Referindu-se la acest lucru, Olteanu a afirmat într-o conferinta de presa ca prin actiunile de donare a sumelor de bani încasate în plus de deputati care au locuinte în Bucuresti acestia recunosc ca i-ar fi obtinut imoral.

Bogdan Olteanu a spus ca exista deja o initiativa legislativa de modificare a legii astfel încât nimeni dintre deputatii care au locuinta în Bucuresti sa nu poata primi acei bani.

Acesta a mentionat ca cei care au votat legea prin care deputatii pot obtine sume de bani pentru cazare si-au asumat si consecintele acestei legi, adaugând ca o alta consecinta a legii este ca deputatii primesc si o indemnizatie tranzitorie când li se încheie mandatul.

El a mai spus ca se pare ca a fost un exemplu considerat bun pentru ca, recent, Camera Deputatilor a votat o asemenea indemnizatie tranzitorie si pentru primari.

„Ramâne de vazut în ce masura exista o justificare a acestei indemnizatie si în ce masura Senatul, care este camera decizionala, va fi de acord cu asemenea propunere”, a mai spus Bogdan Olteanu.


Intră acum și în grupul de