Arafat despre modernizarea UPU Suceava: Sunt acum asigurate condiţii de calitate şi de siguranţă mult mai mari pacienţilor


Intră acum și în grupul de

Coordonatorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, medicul Raed Arafat, a declarat, marţi, la SJU Suceava, după ce a vizitat noul spaţiu al UPU, că este “o diferenţă majoră între vechiul şi actualul UPU”, fiind asigurate, în prezent,  condiţii de calitate şi de siguranţă mult mai mari pacienţilor.

UPU SMURD Arafat Nechifor Rimbu (53)

Arafat a spus că UPU va asigura nu numai condiţii de calitate şi siguranţă mai mari pacienţilor care se adresează acestui serviciu, dar şi condiţii de muncă “mult mai normale” pentru medicii şi asistenţii medicali ai UPU.

El a precizat că actualele condiţii de muncă oferite de UPU pot atrage şi alţi medici specializaţi în medicina de urgenţă sau asistenţi medicali, care să-şi dorească să vină să muncească aici.

“Sunt convins că şi populaţia va fi extrem de mulţumită de condiţiile care sunt aici. Eu nu am decât să spun mulţumesc şi să-i felicit pe care care s-au implicat pe plan local şi judeţean.Am înţeles că, aici, în finanţarea spitalului, s-au implicat autorităţile judeţene şi locale şi, bineînţeles, Ministerul Sănătăţii”, a spus medicul Raed Arafat.

Coordonatorul DSU din cadrul MAI a subliniat că, pe lângă dotările actuale, UPU Suceava va putea beneficia de dotări suplimentare, care vor fi asigurate printr-un program al Ministerului Sănătăţii derulat cu Banca Mondială.

“Eu nu pot să spun decât încă o dată: mulţumesc, felicitări şi succes mai departe!”, a spus Arafat.

El a apreciat în mod deosebit organizarea şi structura actuală a UPU Suceava arătând că, în ţară, sunt puţine unităţi de primiri urgenţe la care camerele de resuscitare sunt amplasate chiar lângă spaţiul destinat investigaţiilor cu computerul tomograf, aşa cum este la Suceava, subliniind că o astfel de organizare este una benefică, întrucât reprezintă “un câştig de timp maxim” pentru pacienţii care trebuie investigaţi prin CT, pentru pacienţii politraumatizaţi, pentru cei în stare critică sau pentru cei care au suferit accidente vasculare cerebrale grave.

“Sunt foarte multe unităţi de primiri urgenţe care nu se bucură de faptul că CT se află lângă Camera de resuscitare şi aici este un câştig de timp maxim pentru pacienţii care trebuie investigaţi prin CT, politraumatizaţi, pacienţi în stare critică, accidente vasculare cerebrale grave care, când se opreşte aici, trebuie să intre direct la CT. Aici, la UPU Suceava se intră direct la CT din camera de resuscitare”, a explicat medicul Raed Arafat.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de