Margareta Clipa, ambasadoarea cântecului bucovinean în Spania


Intră acum și în grupul de

margareta_clipaMargareta Clipa, valoroasa solistă a Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, din cadrul Centrului Cultural „Bucovina” a fost ambasadoarea cântecului bucovinean în Spania, în perioada 18 – 21 martie 2016.

Potrivit managerului Centrului Cultural Bucovina (CCB), Viorel Varvaroi, la invitația Institutului Cultural Român și a Ambasadei Română din Barcelona, cântăreața de muzică populară a participat, la Palma de Mallorca, la acțiunile culturale organizate de Ambasada Română.

”A fost o  întâlnire de suflet cu românii din diaspora atât în cadrul acțiunilor culturale, cât și la slujba de Florii, urmată de procesiunea organizată cu acest prilej  la Biserica din localitate.

”Publicul spectator a fost în marea lui majoritate alcătuit din români, dar și spanioli proveniți din familii mixte.

În cadrul spectacolelor, apreciata ambasadoare a folclorului românesc a lansat cel mai recent album al său <<Pentru joc și voie bună” care a avut un impact deosebit, publicul având o reacție plină de entuziasm, cântând și dansând pe toată durata spectacolului, mai ales pe binecunoscuta melodie <<Zi-i Vasile, zi-i>>, pe care o știau majoritatea celor prezenți”,  a precizat Varvaroi.

El a apreciat că deplasarea în Spania a recunoscutei soliste, a fost o reușită deplină, contribuind la creșterea imaginii personale și a prestigiului Centrului Cultural „Bucovina” în Europa.

”Reușita evenimentului este evidențiată și prin scrisoarea de mulțumire transmisă de Consulatul General al României”, a mai arătat managerul CCB.


Intră acum și în grupul de