Sufragerie dintr-o locuinţă din Siret transformată în depozit de ţigări de contrabandă


Intră acum și în grupul de

Trei bărbaţi din Siret au fost trimişi în judecată pentru contrabandă în formă agravantă după ce s-a constatat că aceştia se ocupau cu transportul şi comercializarea ţigărilor de contrabandă, iar unul şi-a transformat sufrageria în loc de depozitare a ţigărilor de contrabandă, iar un autoturism înmatriculat în Italia fusese modificat şi folosit pentru transportul ţigărilor.

contrabanda tigari (1)

Astfel, în 30 noiembrie 2014, în jurul orei 18:50, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Rădăuţi, au observat un autoturism înmatriculat în Italia care a ieşit dintr-un garaj aflat în curtea unui imobil din localitatea Siret şi s-a deplasat către centrul oraşului Siret.

 

Maşina a fost urmărită de poliţişti care l-a oprit, iar la volanul mijlocului de transport se afla Irinel-Iulian Boboloco, iar pe scaunul din partea dreaptă se afla Marius Ioancă.

Deoarece existau suspiciuni că autovehiculul  era utilizat pentru a transporta ţigări maşina fost dusă la sediul S.P.F. Rădăuţi în vederea efectuării unui control amănunţit asupra autoturismului.

Cu ocazia efectuării controlului asupra autoturismului s-au observat după scoaterea tuturor scaunelor, faţă şi spate, precum şi a mochetei de pe podul pedalier, din faţă până în spate, patru modificări aduse podului pedalier în caroserie, prin decuparea acestuia. În aceste locaşuri au fost observate mai multe pachete de ţigări marca Viceroy, având aplicate timbre fiscale de Ucraina.

În urma extragerii tuturor pachetelor de ţigări, din cele patru locaşuri şi inventarierii a rezultat cantitatea totală de 2.990 pachete de ţigări marca Viceroy, având aplicate timbre fiscale de Republica Ucraina.

Din probele administrate în cauză, a rezultat că Bobolocu şi Ioancă au preluat şi încărcat în autoturismul marca Fiat Multipla, cantitatea totală de 2.990 pachete ţigări marca Viceroy cu timbru ucrainean, de la imobilul din localitatea Siret iar Cristian –Dănuţ Rotaru este cel care a deţinut şi transportat pachetele cu ţigarete până la imobilul  respectiv şi le-a vândut în aceeaşi dată celor doi.

Din investigaţiile efectuate şi probelor administrate în cauză, a rezultat faptul că Rotaru  are preocupări privind colectarea, deţinerea, transportul, depozitarea şi vânzarea ilegală a ţigărilor de provenienţă extra-comunitară cunoscând că acestea provin din acte de contrabandă.

Astfel în data de 9 martie 2015, în jurul orei 14:50,  Rotaru a fost observat cum descărca dintr-un automobil marca Renault mai mulţi saci şi geamantane în care se aflau cartuşe cu ţigări pe care le-a depozitat în apartamentul său situat în oraşul Siret.

În aceste condiţii, în 12 martie 2015, s-a efectuat o percheziţie la domiciliul lui, în localitatea Siret, ocazie cu care au fost descoperite în sufrageria apartamentului în cauză cantitatea totală de 2.924 pachete de ţigări de diferite mărci, provenite din activităţi de contrabandă şi care trebuiau plasate sub un regim vamal.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 69.875 lei, reprezentând taxe vamale, accize neachitate, TVA.

Dosarul se va judeca la Judecătoria Rădăuţi.(N.B.)


Intră acum și în grupul de