DSVSA Suceava a închis un restaurant şi un depozit alimentar şi a suspendat activitatea unei unităţi de procesare a cărnii, a două abatoare, unui laborator de patiserie şi unei carmangerii

Inspectorii sanitari veterinari suceveni au aplicat în primul trimestru al acestui an 16 amenzi în valoare de 11 000 de lei şi 38 de avertismente în urma celor 284 de acţiuni de control efectuate la operatori din judeţ, fiind emise şi şase ordonanţe de suspendare a activităţii.

DSVSA Suceava

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitare Vetererinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, medicul veterinar Vasile Semeniuc, şef al Serviciului Control Oficial Siguranţa Alimentelor, a declarat, joi, pentru NewsBucovina că în primul trimestru al anului 2016 au fost efectuate 284 de acţiuni de control în urma cărora au fost aplicate 16 amenzi în valoare de 11 000 de lei şi 38 de avertismente şi au fost confiscate 276 de kilograme de produse.

Semeniuc a spus că printre neregulile constatate de inspectorii sanitari veterinari suceveni se numără etichetarea incompletă a produselor, lipsa programelor de autocontrol, nerespectarea condiţiilor privind depozitarea produselor, lipsa graficelor de temperaturi, precum şi autorizaţii sanitare veterinare de transport expirate.

El a mai spus că în primul trimestru al anului au fost emise şase ordonanţe de suspendare a activităţii şi două ordonanţe de interzicere a activităţii pentru încălcarea normelor sanitar-veterinare.

Medicul veterinar sucevean a precizat că printre unităţile a căror activitate a fost suspendată se numără  o unitate de procesare a cărnii, două abatoare, un laborator de patiserie şi o carmangerie, iar două ordonanţe de interzicere a activităţii au fost emise în cazul unui restaurant şi a unui depozit de produse alimentare.

(Liliana Bujdei)