Peste 1800 de persoane din judeţul Suceava au donat sânge în primul trimestru din 2016


Intră acum și în grupul de

Peste 1800 de persoane din judeţul Suceava au donat sânge în primul trimestru al anului 2016, numărul donatorilor de sânge din acest an fiind uşor mai mic faţă de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2015.

transfuzii sânge

Directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Suceava, medicul Maria Pilat, a declarat, joi, pentru NewsBucovina că un număr de 1868 de persoane au donat sânge în primul trimestru al anului, din care 596 în luna ianuarie, 625 în luna februarie şi 647 în luna martie.

Medicul sucevean a spus că faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-au înregistrat 1985 de donatori de sânge, se remarcă o uşoară scădere a numărului de donatori.

“Totuşi, au fost luni bune în ceea ce priveşte numărul donatorilor de sânge, care ne-au permis să asigurăm cererea de sânge. Poate că în luna aprilie, având în vedere apropierea Sărbătorilor Pascale, numărul donatorilor de sânge va creşte”, a spus medicul Maria Pilat adăugând că în lunile mai şi iunie, de obicei, numărul persoanelor care donează sânge mai scade în condiţiile în care se intensifică şi muncile agricole.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de