Sesiunea specială a Evaluării Naţionale pentru olimpicii internaţionali din clasa a VIII a se va desfăşura în perioada 6-10 iunie 2016. Vezi calendarul examenelor


Intră acum și în grupul de

Sesiunea specială a Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII a participanţi la loturile naţionale de pregătire pentru olimpiadele internaţionale se va desfăşura, în perioada 6-10 iunie 2016, în Bucureşti.

examen scris

Potrivit calendarului sesiunii speciale de Evaluare Naţională,înscrierea candidaţilor la această sesiune specială va avea loc în data de 6 iunie 2016, proba scrisă la limba şi literatura română este prevăzută în data de 7 iunie, proba scrisă la matematică în 8 iunie, iar proba scrisă la limba maternă în data de 9 iunie 2016.

Tot în data de 9 iunie 2016 este prevăzută afişarea rezultatelor până la ora 18,00, iar depunerea contestaţiilor va avea loc în aceeaşi zi în intervalul orar 18,00- 20,00. Rezolvarea contestaţiilor şi  afişarea rezultatelor finale după contestaţii sunt programate pentru data 10 iunie 2016.

Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, a aprobat prin ordinul nr. 3549/31.03.calendarul sesiunii speciale a Evaluării Naţionale pentru elevii din clasa a VIII-a participanţi la loturile naţionale de pregătire pentru olimpiadele internaţionale

Potrivit respectivului ordin, sesiunea specială de evaluare naţională 2016 se desfăşoară în Municipiul Bucureşti, iar Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va nominaliza unităţile de învăţământ – centru de examen şi centru zonal de evaluare pentru sesiunea specială de evaluare naţională 2016.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de