Presedintele Romaniei „a tras” in Parlamentul Romaniei si in Guvern din toate pozitiile


Intră acum și în grupul de

Presedintele României, Traian Basescu a desfiintat, pur si simplu, actuala clasa politica din tara, concluzionând într-o conferinta de presa desfasurata luni, la Iasi ca „actuala clasa politica si-a încheiat mandatul. Ma refer la elita clasei politice, la cei prezenti în Parlamentul României, nu vorbesc de toti parlamentarii, dar majoritatea celor prezenti acolo nu mai au ce cauta aici”. Conferinta de presa s-a desfasurat la Iasi, la Palatul Culturii si la ea au fost invitate toate institutiile de presa din regiunea de Nord-Est a României.  

Presedintele Basescu a fost extrem de dur în discursul sau la adresa politicienilor si, desi nu a dat nici un fel de nume, nici nu a exclus pe vreunul, indiferent de partid sau de culoarea politica. „A venit momentul sa rezolvam prin referendum situatia clasei politice din România. Eu am cerut acest referendum pentru ca nu am dreptul sa intru în cârdasie cu aceasta clasa politica”, a spus presedintele. Acesta nu a iertat în nici un fel Parlamentul sau Guvernul, având pentru ambele institutii doar cuvinte care exprimau dispretul. „Mi s-a imputat de multe ori lipsa de solidaritate cu Guvernul României sau cu Parlamentul tarii. Mi-ar fi greu sa fiu solidar cu un Guvern al carui prim-ministru apeleaza la trafic de influenta pentru a-si salva un prieten. (n.n.-a fost vorba de cazul Dinu Patriciu) Mi-ar fi extrem de greu sa fiu solidar cu un Guvern ce are cinci ministri pentru care procurorii au început deja urmarirea penala. (…) Nu pot fi solidar cu un Parlament necinstit chiar si cu românii, prin legile pe care le-au dat pentru promovarea clientelei politice”, a insistat presedintele României.

Acesta a facut deliciul audientei si cu prezentarea unui decalog al esecului clasei politice românesti, exemplificând destul de argumentat de ce în momentul de fata se poate vorbi despre falimentul elitei clasei politice din România. Printre cele mai grave 10 esecuri s-au numarat capitolele legate de lupta împotriva coruptiei, agricultura româneasca, situatia din domeniul sanatatii, justitie, educatie si chiar sistemul energetic.

Presedintele a avut un discurs extrem de acid la adresa vârfurilor din politica româneasca iar tabloul zugravit a fost unul cenusiu. Aceasta a fost si explicatia în legatura cu nevoia introducerii votului uninominal, în varianta ceruta de el si nu cea propusa de asociatia Pro-Democratia, proiect pentru care Guvernul si-a asumat deja raspunderea în Parlament. Presedintele a facut în final un apel la oameni pentru a merge la vot pe 25 noiembrie si a se exprima pozitiv în legatura cu votul uninominal propus de el.


Intră acum și în grupul de